Pink potato soup s lanýžovým olejem

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Soňa Dobyšar

Pink potato soup s lanýžovým olejem
Pink potato soup s lanýžovým olejem

reklama

Suroviny

6šálků pramenité vody
2 PLrýžového octa
3šálky nakrájených červenohnědých brambor, oloupaných
1šálek syrových kešu oříšků
4-5stroužků česneku
1 MLmořské soli
2 PLvýživného droždí
1 PLcibulového prášku
1 PLčesnekového prášku
3velké bobkové listy
1malá řepa, syrová, oloupaná a nakrájená na čtvrtky
1velké zralé avokádo, nakrájené na kousky, na ozdobu
1svazek čerstvého kopru
1ředkvička, nakrájená na tenké plátky
lanýžový olej
mořská sůl
černý pepř na ozdobu

Postup

  1. Jako základ polévky smícháme vodu, ocet, brambory, kešu, česnek, mořskou sůl, nutriční droždí, cibulový prášek, česnekový prášek a bobkové listy do velkého hrnce a přivedeme k varu. Jakmile směs přijde k varu a brambory jsou měkké, stáhneme z ohně. Necháme asi 20 minut vychladnout. Po vychladnutí vyndáme bobkové listy a přidáme směs do vysokorychlostního mixéru.
  2. Poté přidáme jeden kus syrové řepy. Mixujeme do hladka pomocí hadříku, který zakryje otvor víka, aby mohla unikat pára. Pokračujeme a v tomto kroku přidáme další řepu, dokud nedosáhneme požadované barvy.
  3. Ozdobíme dvěma až třemi plátky melounové ředkvičky, zralými kousky avokáda, několika snítkami nasekaného kopru, pár kapkami lanýžového oleje, posypeme maldonskou solí a čerstvě namletým černým pepřem.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!