Pink potato soup s lanýžovým olejem
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
6 | šálků pramenité vody |
2 PL | rýžového octa |
3 | šálky nakrájených červenohnědých brambor, oloupaných |
1 | šálek syrových kešu oříšků |
4-5 | stroužků česneku |
1 ML | mořské soli |
2 PL | výživného droždí |
1 PL | cibulového prášku |
1 PL | česnekového prášku |
3 | velké bobkové listy |
1 | malá řepa, syrová, oloupaná a nakrájená na čtvrtky |
1 | velké zralé avokádo, nakrájené na kousky, na ozdobu |
1 | svazek čerstvého kopru |
1 | ředkvička, nakrájená na tenké plátky |
lanýžový olej | |
mořská sůl | |
černý pepř na ozdobu |
Postup
- Jako základ polévky smícháme vodu, ocet, brambory, kešu, česnek, mořskou sůl, nutriční droždí, cibulový prášek, česnekový prášek a bobkové listy do velkého hrnce a přivedeme k varu. Jakmile směs přijde k varu a brambory jsou měkké, stáhneme z ohně. Necháme asi 20 minut vychladnout. Po vychladnutí vyndáme bobkové listy a přidáme směs do vysokorychlostního mixéru.
- Poté přidáme jeden kus syrové řepy. Mixujeme do hladka pomocí hadříku, který zakryje otvor víka, aby mohla unikat pára. Pokračujeme a v tomto kroku přidáme další řepu, dokud nedosáhneme požadované barvy.
- Ozdobíme dvěma až třemi plátky melounové ředkvičky, zralými kousky avokáda, několika snítkami nasekaného kopru, pár kapkami lanýžového oleje, posypeme maldonskou solí a čerstvě namletým černým pepřem.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací