Piškotová roláda s čokoládovým krémem

Hosté dostali rolády dvě – tmavou a ze včerejška uleželou čokoládovou a světlou, připravenou ve středu.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Miroslava Pupíková

Piškotová roláda s čokoládovým krémem
Piškotová roláda s čokoládovým krémem

Suroviny

150 gpolohrubé mouky
3vejce
90 gcukr krystal
Krém
práškový čokoládový krém
250 mlmléka
trochu cukru
1/2másla
Reklama

Postup

  1. Rozdělíme si vejce a z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Cukr se žloutky vyšleháme do pěny, přidáme trochu teplé vody, mouku, a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme deset minut na 180°C. Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
  2. Krém: Všechny ingredience smícháme dohromady a vyšleháme do hladkého krému. Krémem potřeme vychladlou roládu, zabalíme a roládu potřeme krémem i navrchu.
Reklama
Reklama