Pivní bábovička

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jakub Šrubař

Pivní bábovička
Pivní bábovička

reklama

Suroviny

250 mlčerného piva
250 gmásla
80 gkakaa
300 gtřtinového cukru
150 gzakysané smetany
3vejce
300 ghladké mouky
1balíček jedlé sody
hrst sušených švestek marinovaných v rumu
2špetky mletého pepře
špetka soli
Pěna:
250 g33% šlehačky
250 gzakysané smetany

Postup

Ve vyšší pánvi zahřejeme pivo, v něm rozpustíme máslo, cukr, vmícháme kakao, špetku soli, pepře a odstavíme. Zakysanou smetanu smícháme s vejci a vmícháme ji do pivní směsi, stejně tak švestky nakrájené na nudličky a mouku s jedlou sodou. Těsto vléváme do kulatých malých (na jednu porci) zapékacích mističek do ⅔, pečeme ve vyhřáté troubě cca 35 minut při 180 °C. Upečené vyjmeme z formiček a ozdobíme našlehanou šlehačkou smíchanou se zakysanou smetanou.

reklama