Pivní krkovice se zapečenými bramborami

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Jakub Šrubař

Pivní krkovice se zapečenými bramborami
Pivní krkovice se zapečenými bramborami

reklama

Suroviny

5plátků vepřové krkovice
10plátků anglické slaniny
2cibule
4stroužky česneku
1světlé nebo černé pivo
sůl
Zapečené brambory:
1 kgbrambor
4stroužky česneku
2 MLmleté papriky
sušená rajčata
zakysaná smetana
vejce
máslo
sůl

Postup

  1. Maso umyjeme a osušíme, pak nasolíme a vyložíme dno pekáče, aby bylo co nejméně prostoru mezi masem. Posypeme na plátky nakrájenou cibulí a česnekem a zalijeme pivem tak, aby slanina a cibule s česnekem nebyla zalita, a pečeme přikryté na 180 °C, cca 1,5 hodiny, před koncem odkryjeme pro zlatou barvu.
  2. Zapečené brambory: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme s lisovaným česnekem, solí, mletou paprikou a sekanými sušenými rajčaty. Zapékací misku nebo pekáček vytřeme máslem, vložíme do něj okořeněné brambory a dáme péct do horké trouby. Po změknutí brambor ušleháme vejce s kysanou smetanou, nalijeme na brambory a zapečeme dozlatova.

reklama