Postup přípravy
- Pepřová omáčka: Na malé pánvičce si rozehřejeme máslo, přidáme zelený pepř, chvilku mícháme, a nakonec přilijeme smetanu, osolíme a vaříme asi dvě minuty.
- Maso: Plátky vepřové krkovice naklepeme tak, aby nezůstaly moc silné, posypeme kořením na steak a potřeme olejem. Necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Plátky vepřové krkovice opékáme na rozpáleném oleji z obou stran, z každé asi deset minut. Pak pod maso nasypeme kolečka cibule a společně opékáme do zhnědnutí cibule. Osolíme, opepříme, případně ještě dochutíme kořením. Opečené plátky masa na talíři poklademe osmaženou cibulí a polijeme vypečenou šťávou.
- Americké brambory: Omyjeme brambory, nakrájíme na půlměsíčky a dochutíme kořením. Pokapeme olejem a pečeme v troubě na 200°C.
Autor receptu: Karolína Červová