Plněná brambora

Předvařenou a gratinovanou bramboru doplní ochucený dip ze zakysané smetany.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Renata Dirdová

Plněná brambora
Plněná brambora

Suroviny

šunka
sůl
5větších brambor moučného typu
muškátový oříšek
tři druhý sýru, dle libosti
tavený sýr
Reklama

Postup

Brambory uvaříme ve slupce. Měkké poté rozkrojíme, vydlabeme a posypeme muškátovým oříškem. Sýry nastrouháme, šunku pokrájíme a spolu s taveným sýrem smícháme dohromady, dle libosti osolíme. Syrovou směsí naplníme vydlabané brambory, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 180°C. Podáváme se zakysanou smetanou ochucenou česnekem, bylinkami apod.

Reklama
Reklama