Plněná panenka ve slaninovém kabátku s gratinovanými bramborami

Vepřová panenka mívá většinou úspěch a uprostřed týdne dostali hosté opravdu pořádnou porci masa.

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Klára Bauerová

Plněná panenka ve slaninovém kabátku s gratinovanými bramborami
Plněná panenka ve slaninovém kabátku s gratinovanými bramborami

reklama

Suroviny

2 kgpanenky
400 gsušených rajčat v nálevu
500 ganglické slaniny
rozmarýn
200 mloleje
sůl
pepř

Postup

  1. Panenky vcelku naložíme den předem do oleje s rozmarýnem, osolíme a opepříme. Druhý den maso vyndáme a panenku podélně rozkrojíme (nedokrojíme) a naplníme sušenými rajčaty. Nebo uděláme do každé otvor a naplníme. Panenky pak celé omotáme slaninou a vcelku upečeme do růžova v troubě při teplotě 170°C.
  2. Podáváme s gratinovanými brambory, které podáváme každému z hostů v zapékací nádobce zvlášť. Brambory nakrájíme na tenké plátky a zapečeme je opepřené a lehce osolené se smetanou a nakrájeným ostřejším sýrem doměkka a dozlatova.

reklama