Plněná prsíčka se sýrovou omáčkou, šťouchané brambory se salátem

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Hana Götzová

Plněná prsíčka se sýrovou omáčkou, šťouchané brambory se salátem
Plněná prsíčka se sýrovou omáčkou, šťouchané brambory se salátem

reklama

Suroviny

5menších kuřecích prsou
5žampiónů
100 gslaniny
350 gloupané cibule
150 gmodrého sýru
250 gsmetany 33%
150 gčerstvého špenátu
60 mlolivového oleje
1stroužek česneku
500 mlvody
sůl
pepř
Šťouchané brambory:
750 gbrambor
200 gnakrájené cibule
60 gmásla
1 PLsoli
Salát z čínského zelí:
1/2hlávky čínského zelí
1salátová okurka
4keříčková rajčata
1konzerva zavařené kukuřice
1konzerva zavařených žampiónů
200 gtatarské omáčky
2 PLpráškového cukru
1/2 PLocta
200 mlvody
100 gbalkánského sýru
špetka soli a pepře

Postup

  1. Kuřecí prsa rozřízneme, osolíme, naplníme žampionem, slaninou, špenátem a kouskem sýru a vložíme do zapékací mísy. Nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek rozprostřeme po naplněných prsíčkách a potřeme olejem, podlijeme vodou, dáme zapéct na 200 °C do trouby na 20 minut. Poté rozšleháme šlehačku s modrým sýrem a vše přelejeme a necháme 10 minut zapéct. Hned podáváme.
  2. Šťouchané brambory: Oloupané brambory dáme na 30 minut vařit. Pote je scedíme, osolíme, přidáme máslo, rozšťoucháme. Polijeme osmaženou cibulkou.
  3. Salát z čínského zelí: Všechnu zeleninu nakrájíme a smícháme. Přidáme kukuřici, žampiony, nakrájený sýr, poté zalijeme zálivkou z tatarky, vody, cukru a octa, kterou dobře rozšleháme

reklama