Plněná vajíčka na ruský způsob, domácí housky

Vlastimil působil léta v Estonsku i Rusku a odtud čerpal i recepty pro svoji večeři.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Vlastimil Vincura

Plněná vajíčka na ruský způsob, domácí housky
Plněná vajíčka na ruský způsob, domácí housky

Suroviny

tuňák v konzervě
7-8vajec
česnek
sladká paprika
muškátový ořech
kari
máslo
hořčice
sůl
avokádo
Domácí housky
400 ghladké mouky
50 gkvasnic
1 hrnekvody
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
dýňová semínka na ozdobu
Reklama

Postup

  1. Vajíčka uvaříme natvrdo, rozpůlíme, vyjmeme žloutek. Žloutky použijeme na přípravu náplně, do náplně můžeme použít jak rybu, česnek, avokádo, tak i jiné chutné ingredience a koření, na které máme zrovna chuť.
  2. Domácí housky: Do mouky uděláme důlek, nalijeme trochu vlažné vody, do které rozdrobíme droždí, posypeme cukrem, necháme vzejít kvásek. Vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout. Poté z těsta vypracujeme malé bochníčky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem, ozdobíme semínky nebo hrubozrnnou solí a pečeme v troubě předehřáté na 200°C dozlatova.
Reklama
Reklama