Suroviny
3 ks | vepřové panenky |
300 g | anglické slaniny |
1 | pórek |
4-6 | nakládaných rajčat v oleji |
| olej na smažení |
Gratinované brambory: |
1 kg | brambor |
250 g | smetany |
200 g | sýru gouda na posypání |
2 | vejce |
| sůl |
| pepř |
Postup
- Maso rozřízneme, jemně naklepeme a naplníme ingrediencemi, zavineme, zprudka osmažíme na oleji cca 2 minuty z každé strany a necháme dopéct v troubě při 180 °C asi 5–10 minut, podle velikosti panenky.
- Gratinované brambory: Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Zapékací misku vymažeme máslem. Plátky brambor do ní narovnáme do vrstev, přičemž každou vrstvu osolíme a opepříme. Když máme navrstveno, nalijeme do mísy smetanu rozšlehanou s vejci a vše posypeme sýrem. Brambory pečeme přibližně 50 minut nebo do chvíle, než jsou měkké a opečené
Související témata s článkem