Plněná vepřová panenka se šťouchanými bramborami

Doba přípravy: nad 2 hodiny

Autor receptu: Tereza Adamová

Plněná vepřová panenka se šťouchanými bramborami
Plněná vepřová panenka se šťouchanými bramborami

reklama

Suroviny

2vepřové panenky
dijonská hořčice
100 g anglické slaniny
100 g uzeného eidamu
1–1,5 kg brambor
1cibule
pažitka
olej
sůl
pepř

Postup

  1. Panenku nařízneme a rozklepeme na tenký plát. Posolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí, poklademe plátky slaniny a na to špalíčky sýra. Panenku zavineme a nití svážeme. Potřeme olejem a necháme odležet do druhého dne. Pak ji dáme na pekáč s trochou vody a upečeme. Po upečení ji necháme cca 30 minut odpočinout v teplé troubě, pak odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. 
  2. Brambory dáme uvařit oloupané do vody, přidáme sůl. Mezitím si nakrájíme cibuli, osmažíme na másle, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Když jsou brambory uvařené, rozmačkáme je a vmícháme osmaženou slaninu, posypeme nakrájenou pažitkou a promícháme.

reklama