Plněné bavorské koláče

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Isabela Vopravilová

Plněné bavorské koláče
Plněné bavorské koláče

reklama

Suroviny

1 kgpolohrubé mouky
1vejce
1droždí
3/4másla
150 mloleje
150 gcukru
200 mlmléka
Nádivka:
1vanilkový pudink
2balení měkkého tvarohu
mléko
cukr
Žmolenka:
polohrubá mouka
máslo
cukr

Postup

Do mísy dáme polohrubou mouku, přidáme špetku soli, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Těsto zaděláme a postupně přidáváme máslo a olej. Hladké těsto necháme kynout asi hodinu. Mezitím si připravíme nádivku do koláčů. Uvaříme si vanilkový pudink. Do toho si vmícháme tvaroh a necháme vychladnout. Těsto dáme na vál a vypracujeme kolečka, která naplníme, otočíme je a dáme na plech na pečicí papír. Nahoru dáme znovu náplň, potřeme žloutkem a posypeme žmolenkou, pečeme na 180 °C kolem 30 minut.

reklama