Plněné bavorské koláče
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
1 kg | polohrubé mouky |
1 | vejce |
1 | droždí |
3/4 | másla |
150 ml | oleje |
150 g | cukru |
200 ml | mléka |
Nádivka: | |
---|---|
1 | vanilkový pudink |
2 | balení měkkého tvarohu |
mléko | |
cukr |
Žmolenka: | |
---|---|
polohrubá mouka | |
máslo | |
cukr |
Postup
Do mísy dáme polohrubou mouku, přidáme špetku soli, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Těsto zaděláme a postupně přidáváme máslo a olej. Hladké těsto necháme kynout asi hodinu. Mezitím si připravíme nádivku do koláčů. Uvaříme si vanilkový pudink. Do toho si vmícháme tvaroh a necháme vychladnout. Těsto dáme na vál a vypracujeme kolečka, která naplníme, otočíme je a dáme na plech na pečicí papír. Nahoru dáme znovu náplň, potřeme žloutkem a posypeme žmolenkou, pečeme na 180 °C kolem 30 minut.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací