Plněný žampion s domácím pečivem

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jindřiška Ineman Tomková

Plněný žampion s domácím pečivem
Plněný žampion s domácím pečivem

reklama

Suroviny

5žampionů
1cibule
3rajčata menší
šunka
1vejce
sýr
balzamiko
Domácí pečivo:
100 mlvody
42 gdroždí
1 PLhladké mouky
1 MLcukru
500 ghladké mouky
200 mlvody
1 MLsoli
1 MLsušeného mléka
100 mloleje
1žloutek

Postup

  1. Usmažíme cibulku, přidáme šunku, rajčata, která oloupeme ze slupky, orestujeme a přidáme vejce. Směsí naplníme žampiony, ze kterých předem vyndáme stopku, aby bylo místo na plnění. Naplněné žampiony dáme do trouby na cca 10 minut na 200 °C, poté přidáme nastrouhaný sýr a plátek rajčete a zapečeme ještě chvilku, aby se sýr roztavil. Podáváme s pečivem.
  2. Domácí pečivo: Nejdříve necháme vzejit kvásek a poté spojíme se zbytkem ingrediencí, vypracujeme těsto a necháme asi 15 minut odpočinout. Poté rozdělíme na 8 částí a každou z nich na 3 dílky. Z nich pak pleteme pletýnky. Dáme na plech, potřeme vodou a posypeme sezamem nebo mákem. Pečeme cca 12 minut na 230 °C.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!