Poctivá hovězí polévka

Poslední hostitelka se během týdne poučila, že vývar se má podávat hlavně horký!

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Eva Konečná

Poctivá hovězí polévka
Poctivá hovězí polévka

Suroviny

hovězí maso
kosti
cibule
mrkev
petržel
líbeček
česnek
nudle
sůl
pepř
Játrové knedlíčky
kuřecí játra
majoránka
1stroužek česneku
1vejce
dle potřebystrouhanka

reklama

Postup

  1. Maso opláchneme a dáme do hrnce spolu se zeleninou a kořením, vaříme doměkka. Po uvaření vývar scedíme, maso obereme a vrátíme do polévky spolu s pokrájenou zeleninou.
  2. Játrové knedlíčky: Játra umeleme, přidáme oloupaný stroužek česneku utřený se solí, majoránku, vejce a dobře promícháme. Podle potřeby hmotu zahustíme strouhankou a vytvarujeme z ní mokrýma rukama malé hladké kuličky.
  3. Domácí nudle: Do mouky uděláme důlek, kam rozklepneme vejce. Vidličkou mícháme a dle potřeby přiléváme vodu. Těsto zpracujeme rukama, vytvoříme bochánky, následně placky, které necháme uschnout. Pak ostrým nožem nakrájíme nudle, které uvaříme v osolené vodě.

reklama