Poctivé oskavské omelety

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Michal Brauner

Poctivé oskavské omelety
Poctivé oskavské omelety

reklama

Suroviny

1cibule
3vejce
60 gsýru s modrou plísní
50 gsýru eidamu 30%
50 gšunky výběrové
100 gžampionů
zelenina dle libosti na oblohu
sůl
pepř

Postup

Orestujeme cibuli a dáme ji stranou. Mezitím rozmícháme vejce a vylijeme je na rozpálenou, olejem pokapanou pánev. Až jsou vejce trochu tuhá, musí se rychle přidat ostatní ingredience na jednu polovinu omelety – nejprve orestovaná cibule, žampiony, šunka na jemné nudličky, sýr na kostičky, a až na závěr přidáme plísňový sýr. Suroviny nesmí přečnívat, množství si každý dá sám podle chuti. Po přidání surovin překlopíme druhou půlkou omelety a servírujeme na talíř. Na polovinu talíře dáme nakrájený mix zeleniny.

reklama