Polévka po templářském zvyku

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Libor Jan

Polévka po templářském zvyku
Polévka po templářském zvyku

reklama

Suroviny

1 kguzených vepřových žeber
3velké cibule
½ kgmalých bílých fazolí
0,7 lsuchého červeného vína
1-2 PLrajčatového protlaku
3-4stroužky česneku
5bobkových listů
nové koření
černý a zelený pepř celý
oregano
petrželová nať

Postup

  1. Kilogram žebírek dáme vařit do slané vody s pěti bobkovými listy, deseti kuličkami nového koření, stejným počtem kuliček černého a zeleného pepře. Jakmile je maso měkké, vytáhneme je a přidáme tři velké, na hrubé kusy nakrájené cibule, a hlavně malé, bílé fazole, které se od předchozího večera máčely ve studené vodě, aby pěkně nabobtnaly.
  2. A zase to všechno vaříme, pomalu, dlouho... Postupně přidáváme červené víno, později přihodíme lžíci rajčatového protlaku, nejraději toho domácího. Vaříme do změknutí fazolí, pak přidáme maso z žebírek, nadrobno nasekané tři, čtyři stroužky česneku. Koření se oreganem, podáváme s bílým chlebem, červeným vínem, zelenými olivami, kozím sýrem…

reklama