Polévka po templářském zvyku
Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Suroviny
1 kg | uzených vepřových žeber |
3 | velké cibule |
½ kg | malých bílých fazolí |
0,7 l | suchého červeného vína |
1-2 PL | rajčatového protlaku |
3-4 | stroužky česneku |
5 | bobkových listů |
nové koření | |
černý a zelený pepř celý | |
oregano | |
petrželová nať |
Postup
- Kilogram žebírek dáme vařit do slané vody s pěti bobkovými listy, deseti kuličkami nového koření, stejným počtem kuliček černého a zeleného pepře. Jakmile je maso měkké, vytáhneme je a přidáme tři velké, na hrubé kusy nakrájené cibule, a hlavně malé, bílé fazole, které se od předchozího večera máčely ve studené vodě, aby pěkně nabobtnaly.
- A zase to všechno vaříme, pomalu, dlouho... Postupně přidáváme červené víno, později přihodíme lžíci rajčatového protlaku, nejraději toho domácího. Vaříme do změknutí fazolí, pak přidáme maso z žebírek, nadrobno nasekané tři, čtyři stroužky česneku. Koření se oreganem, podáváme s bílým chlebem, červeným vínem, zelenými olivami, kozím sýrem…
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací