Polévka s játrovými knedlíčky

Jaroslava se pustila i do domácích játrových knedlíčků, což bylo ve čtvrtém vývaru týdne poprvé a student Jan se radoval.

Doba přípravy: do 2 hodin

Autor receptu: Jaroslava Šlechtová

Polévka s játrovými knedlíčky
Polévka s játrovými knedlíčky

reklama

Suroviny

kuřecí maso na polévku
mrkev
celer
petržel
cibule
sůl
pepř
Játrové knedlíčky
kuřecí játra
majoránka
1vejce
česnek
strouhanka
sůl

Postup

  1. Do hrnce si dáme do vody kuřecí maso, přidáme cibuli a kořenovou zeleninu, osolíme, opepříme a vaříme, až je maso měkké. Za dvacet minut vyndáme kořenovou zeleninu, aby se nerozvařila, kterou pak nakrájíme nebo nastrouháme. Když je maso měkké, polévku přecedíme, maso obereme a se zeleninou vrátíme do polévky.
  2. Na játrové knedlíčky játra semeleme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vajíčko a česnek, dle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme knedlíčky a dáme je uvařit do vývaru.
  3. Zvlášť uvaříme nudle v osolené vodě a nakonec je přidáme do polévky.

reklama