Polévka z pečeného celeru

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Petra Fišarová

Polévka z pečeného celeru
Polévka z pečeného celeru

Suroviny

2bulvy celeru
zeleninový bujon
3brambory
1pórek
1cibule
tymián
sladká paprika
1 lžícelahůdkového droždí
1smetana
krutony nebo opečená semínka

reklama

Postup

Oloupaný, na kostky nakrájený celer smícháme s olejem, paprikou a solí, pečeme 20 minut na 170 ˚C. Na cibulku dáme nakrájený pórek, brambory, zalijeme vodou, dáme bujon a vaříme doměkka. Přidáme opečený celer, provaříme a rozmixujeme na krém. Přidáme smetanu, lahůdkové droždí a dochutíme. Podáváme s krutony nebo opečenými slunečnicovými semínky.

reklama