Polévka z pečených paprik a rajčat

Doba přípravy: do 1,5 hodiny

Autor receptu: Jiří Kuča a Marika Kučová

Polévka z pečených paprik a rajčat
Polévka z pečených paprik a rajčat

reklama

Suroviny

1,5 kgčervených paprik
750 gzralých rajčat
olivový olej
1šalotka
4stroužky česneku
1 lzeleninového vývaru
1 hrstčerstvé bazalky
lístky tymiánu
špetka chilli
špetka cukru
sůl
pepř

Postup

  1. Troubu rozehřejeme na funkci grilování, 225 °C. Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj papriky a rajčata – ta ze spodní straně nakrojíme do X a vše dáme péct. Po 30 minutách vyndáme rajčata, papriky dál pečeme 20 minut. Rajčata necháme vychladnout, oloupeme a vykrojíme bubáka. Hotové papriky dáme do mísy, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme pár minut zapařit. Zbavíme slupky i jadýrek.

  2. Ve větším kastrůlku rozehřejeme olivový olej. Šalotku i česnek očistíme, nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět. Zalijeme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Do vývaru přidáme papriky, rajčata a vaříme 10 minut.

  3. Hrnec sundáme z plotny, přidáme čerstvou bazalku (lístky tymiánu – odstranit) a polévku rozmixujeme dohladka. Dochutíme špetkou chilli, šťávou z citronu, cukrem, solí a pepřem.

reklama