Pomerančový cheesecake

Krásně vyhlížející dort se Lucii povedl a jako u předchozích chodů se též „najedly“ i oči.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Lucie Špániková

Pomerančový cheesecake
Pomerančový cheesecake

reklama

Suroviny

200 gmáslových sušenek
750 gměkkého tvarohu
750 gsmetanového tvarohu
125 gtřtinového cukru
2-3 lžícepomerančové kůry
1balení dortového želé
250 mlpomerančového džusu
trochu kakaa
lžička vanilky
3vejce
2žloutky

Postup

Na dno pečící formy vložíme pečicí papír. Sušenky nadrtíme, smícháme s máslem a rozprostřeme na dno formy a pořádně udusáme. V míse smícháme smetanový tvaroh s cukrem, vejci, vanilkou a pomerančovou kůrou. Směsí pokryjeme sušenky a dáme péct do trouby po dobu 45 minut. Po vyndání necháme vychladnout. Želatinu připravíme z pomerančového džusu dle návodu. Hotovou ji nalijeme na vychladlou buchtu a opět počkáme, až vychladne. Na zdobení použijeme vystříhané různé tvary, položíme je na želatinu a zbytek zaprášené kakaem.

reklama