Pórkový krém

Lehký je i druhý chod, pórkový krém, kde nechybí brambory a cibule.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Markéta Nohejlová

Pórkový krém
Pórkový krém

Suroviny

450 gbrambor (varný typ C)
450 gpórku (jen bílá část)
1bílá cibule
800 mlkuřecího vývaru
250 mlčerstvého plnotučného mléka
150 mlčerstvé smetany
špetkamuškátového oříšku
50 gmásla
sůl
špetka bílého pepře

reklama

Postup

V hrnci rozpustíme máslo, na kterém osmahneme cibuli a pórek. Zalijeme vývarem a přidáme brambory nakrájené na kostičky. Vše povaříme, přilijeme smetanu, mléko a rozmixujeme. Polévku přecedíme přes sítko a dochutíme kořením.

reklama