Pórkový krém s krutony

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Michaela Pongratz

Pórkový krém s krutony
Pórkový krém s krutony

reklama

Suroviny

2pórky
3větší brambory
1větší cibule
2 PLslunečnicového oleje
1 lkuřecího vývaru
200 nksmetany
špetkamuškátového oříšku
petrželka
sůl
pepř

Postup

Brambory oloupeme, omyjeme i s ostatní zeleninou a vše nakrájíme na středně velké kousky. U pórku použijeme jen bílou část a zelenou necháme na později. V hrnci si rozehřejeme máslo se slunečnicovým olejem, na který nejprve nasypeme pórek s cibulí a orestujeme 2–3 minuty. Zalijeme vývarem, přidáme brambory, osolíme, opepříme a vaříme 30 minut do úplného změknutí. Nakonec vše rozmixujeme, přidáme smetanu a krátce povaříme. Na závěr nastrouháme muškátový oříšek a připravíme si krutony, které nakrájíme na různé tvary, posypeme parmazánem a dáme do trouby zapéct na 180 ˚C, než získají zlatavou barvu.

reklama