Pošírovaná rolka z lososovitého pstruha se špenátovou fáší podávaná na salátku z červené čočky, provoněné kouřem z jablečné štěpky

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: David Johánek

Pošírovaná rolka z lososovitého pstruha se špenátovou fáší podávaná na salátku z červené čočky, provoněné kouřem z jablečné štěpky
Pošírovaná rolka z lososovitého pstruha se špenátovou fáší podávaná na salátku z červené čočky, provoněné kouřem z jablečné štěpky

reklama

Suroviny

150 gpstruha lososovitého
citronová šťáva
50 gbaby špenátu
30 g33% smetany
muškátový oříšek
120 gčervené čočky
40 gpancetty
2 PLolivového oleje
30 gsušených rajčat
50 gjadérek granátového jablka
hrst nasekané kudrnky
1 MLvinného octa
sůl
bílý pepř

Postup

Špenát podusíme na másle, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a zjemníme smetanou. Vykostěného pstruha nakrájíme na plátky, naplníme vychlazenou špenátovou fáší, zabalíme do závitku, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Zabalíme do alobalu a pošírujeme v troubě ve vodní lázni při teplotě 70 °C po dobu 3 minut. Na pánvi s olivovým olejem osmahneme pancettu, přidáme namočenou čočku a orestujeme 2 minuty. Vychladíme a přidáme sušená rajčata, jadérka granátového jablka, nasekanou kudrnku a ochutíme vinným octem a solí. Před servisem lehce provoníme kouřem z jablečné štěpky.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!