Pošírovaná rolka z lososovitého pstruha se špenátovou fáší podávaná na salátku z červené čočky, provoněné kouřem z jablečné štěpky
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
150 g | pstruha lososovitého |
citronová šťáva | |
50 g | baby špenátu |
30 g | 33% smetany |
muškátový oříšek | |
120 g | červené čočky |
40 g | pancetty |
2 PL | olivového oleje |
30 g | sušených rajčat |
50 g | jadérek granátového jablka |
hrst nasekané kudrnky | |
1 ML | vinného octa |
sůl | |
bílý pepř |
Postup
Špenát podusíme na másle, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a zjemníme smetanou. Vykostěného pstruha nakrájíme na plátky, naplníme vychlazenou špenátovou fáší, zabalíme do závitku, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Zabalíme do alobalu a pošírujeme v troubě ve vodní lázni při teplotě 70 °C po dobu 3 minut. Na pánvi s olivovým olejem osmahneme pancettu, přidáme namočenou čočku a orestujeme 2 minuty. Vychladíme a přidáme sušená rajčata, jadérka granátového jablka, nasekanou kudrnku a ochutíme vinným octem a solí. Před servisem lehce provoníme kouřem z jablečné štěpky.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací