Připravujeme cukrářský speciál Prostřeno!

Jeden muž a čtyři ženy. Cukráři, milovníci tvorby dortů a sladkostí. Přitom ale ti, kdo sladké moc nemusí. Jaké bude tento týden Prostřeno? Plné taktiky, nebo sladkého spříznění duší? Speciální Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Markéta Krajčovičová vystudovala střední umělecko-průmyslovou školu sklářskou, obor tvorba a výroba skleněných figurek. Po maturitě studovala dál na státní jazykové škole v Liberci, kde udělala státní zkoušku z anglického jazyka. Cukrařině se věnuje dvanáct let. Prvním impulzem byl dort pro dceru. Baví ji dělat dorty, které nevypadají jako dort, ale jako skutečné věci – kufr apod. Co bude podávat?
1) Čerstvý domácí chléb s bůčkovou pomazánkou,
2) hráškový krém,
3) rybu v papilotě, šťouchané brambory s kudrnatou petrželkou,
4) makronky.

Úterý: Andrea Burešová Lišková má vysokoškolské vzdělání v oboru mediální komunikace. Pracovala jako modelka, fotoeditorka a produkční ve filmové postprodukci. Nyní se živí jako cukrářka. Cukrařině se věnuje asi osm let. První impuls byli její synové – vždy jim vyráběla různé věci, pekla a modelovala. Na její práci ji baví kreativita a časová svoboda. Co považuje za vítězné menu?
1) Hovězí a lososový tatarák na bramborovém lupínku,
2) polévku z čerstvých rajčat s parmezánem a smetanou a babiččiny houstičky,
3) vepřovou panenku, štouchaný brambor,
4) jahodový koláč.

Středa: Helena Fléglová je lektorkou cukrářských kurzů, viceprezidentkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR a cukrářkou Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. Cukrařině se věnuje asi 10 let. V cukrářském světě se ocitla již v 16 letech na brigádě. Zlomový okamžik pro ni byla stáž v cukrárně Bubo Barcelona, kterou zaštiťoval světově známý Carles Mampel. Baví ji neuvěřitelná variabilita, kreativita a rychlá zpětná vazba od zákazníka, ať už po ochutnání dortu, nebo po absolvovaném kurzu. Jak její menu ohodnotí ostatní? Podávat se bude:
1) crème brûlée z foie gras,
2) bramborovo-pórkový krém,
3) hovězí Wellington,
4) exotic.

Čtvrtek: Jan (Jenda) Jirka se živí především jako kadeřník. Cukrařina a pečení je pro něj koníček, který se stále prohlubuje. Miluje sladké a rád ho připravuje a jí. Jako dítě nechodil do školky, ale byl doma s babičkou a vždy společně pekli. Intenzivně se pečení věnuje až od účasti v soutěží Peče celá země. Když v lockdownu zavřeli salon a on se nemohl věnovat profesi kadeřníka, začal péct na objednávku. Má rád moderní cukrařinu, ale i poctivou klasiku. Při pečení nedá dopustit na poctivé a dobré suroviny. Podávat bude:
1) kanapky – vajíčkové, ze sušených rajčat a se šunkovou pěnou,
2) krkonošský oukrop,
3) chlupačky s houbami,
4) chlupačky s trhaným masem z tajine se zelím ,
4) signifikant opium.

Pátek: Adéla Tas Marková vystudovala umělecko-průmyslovou školu s maturitou, obor kamenosochař. Pracovala v gastronomii, jako malířka, sochařka a nyní i jako umělecká cukrářka. Cukrařině se věnuje 7 let. První impuls byl upéct dort pro syna k prvním narozeninám. Nic, co bylo na trhu k mání, jí nechutnalo a ani se jí nelíbilo, a tak vznikl její první dort. Jaké pro své hosty připraví menu? Podávat se bude:
1) ceviche s lososem,
2) bramborovo-hráškový krém s chipsem,
3) sous-vide kachní prsa s omáčkou z portského vína a opečenými grenaillemi a fazolkami,
4) fialkový dort.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem archivu.

reklama

reklama