Připravujeme Pivní speciál Prostřeno!

V Prostřeno! tentokrát budou předvádět své kuchařské umění čtyři muži a jediná žena. A bude na co se dívat. U prostřených stolů vyzkoušíme a ochutnáme recepty světové i domácí kuchyně, kromě toho zajímavý úkol týdne, kterým je tentokrát chuťovka k pivu. Tedy dobrota, která se dá stejně tak odbýt jako vymazlit. Jak se jí kdo chopí a kolik bodů za ni padne?
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

Jak se takové zadání podaří zakomponovat hostiteli do menu, aniž by ostatní poznali, že se jedná o něco navíc? Všem soutěžícím jde o jediné. Pohostit, neztratit kuchařskou čest a ideálně také vyhrát.

Soutěžící bojují jako již tradičně o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak bude těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví Petr. Tvrdí o sobě, že je společenský a komunikativní. Rád chodí do posilovny, běhat, baví ho natáčení, cestování a fotografování. Přijal výzvu zúčastnit se natáčení pořadu, a pokud by vyhrál, peníze by použil na cestování. Těší se na nové gastro zážitky a miluje jídla z grilu. Jeho menu bude překvapivé. Podávat se bude:
1) kachní prsa sous-vide, salátek, bagetka,
2) polévka z pečeného květáku s kokosem, citronová šťáva, koriandr,
3) hovězí hrudí, pečené batáty, grilovaný ananas, konfitovaný česnek, BBQ omáčka,
4) brownies, ovoce, zmrzlina.

Úterní večer bude patřit Marcelovi. Dříve pracoval jako řezník u nás, ale i v Anglii a Německu. Je rozvedený a má dvě děti – dceru Nikol (25 let), která je již vdaná, a Marcel bydlí se synem Jakubem (22 let) v rodinném domě. Syn studuje na pedagogické fakultě v Ostravě. Co se Marcelovi v kuchyni nepovedlo? Asi před dvanácti lety připravoval maďarský guláš na ohni a jeho kolega z práce ho doteď žádá o recept, ale on mu ho nemůže dát, protože každý kotlík, co vaří na ohni, je úplně jiný. Jak mu to půjde v kuchyni tentokrát? Podávat se v jeho den bude:
1) rybička na grilu s lehkým salátem,
2) hovězí vývar, domácí nudle a játrová zavářka,
3) hovězí roštěná, pečený brambor a zeleninová přízdoba,
4) panna cotta.

Středeční hostitel Pavel miluje halušky nebo guláš. Jeho menu ale bude úplně jiné. Studoval na střední průmyslové škole strojírenské obor strojírenství – počítačová podpora konstruování, kterou zakončil maturitou. Dále studoval na střední škole technické a obchodní, obor elektrikář pro silnoproud ve zkrácené formě studia, kde získal výuční list. Pracoval jako obsluha laserových zařízení. Nyní pracuje na pozici konstruktér junior. Je svobodný a bezdětný. Podávat se bude toto menu:
1) paštika s pečivem,
2) moje cibulačka,
3) marinovaný steak, americké brambory a dva druhy dipů,
4) cheesecake.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede Stanislav. Pracoval jako řidič mezinárodní přepravy v dodávce, dále jako číšník, barman a recepční. Nyní pracuje jako provozní restaurace. Žije s manželkou a dcerou Tamarkou (3 roky). Mají hezký a klidný život, který dost ovlivňuje jeho pracovní vytížení. Snaží se být rodině neustále nablízku. Ve své ženě má velikou podporu a dodává mu denní dávku optimismu. Nejvíc volného času věnuje Stanislav své rodině. Kdysi vařil polévky z pytlíku, co bude podávat dnes?
1) tvarůžkový tatarák, hovězí tatarák s opečeným cibulovým chlebem,
2) jihočeská kulajda se zastřeným vejcem,
3) hovězí burger se slaninou, čedarem, karamelizovanou červenou cibulkou, BBQ omáčkou a domácí tatarkou, brambory z alobalu,
4) flambované palačinky v pomerančové šťávě s čerstvými malinami a šlehačkou.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se předvede Lenka. Ta se vyučila jako servírka a této profesi se také věnovala. Nyní je na mateřské dovolené. S manželem Martinem má dva syny – Martina a Michaela. Ve volném čase se věnuje své rodině. Má ráda turistiku a jídlo. Sama o sobě tvrdí, že je přátelská a nekonfliktní. Do pořadu se přihlásila sama, a to z legrace. Bude to opravdu legrace, až bude vařit? Podávat se bude toto menu:
1) grilované krevetky se salátkem, pečivo,
2) dýňová polévka, krutony,
3) grilovaná vepřová panenka s pepřovou omáčkou, bramborový ježek,
4) mini dortík.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem archivu.

reklama

reklama