Připravujeme premiérové Prostřeno! z Pardubického kraje

Příští Prostřeno! se odehraje v Pardubickém kraji. O titul nejlepšího hostitele a výhru 60 tisíc korun budou soutěžit tři ženy a dva muži.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

A jaký úkol týdne si pro ně připravil štáb? Tentokrát to nebude žádný pardubický perník, zato opět jarní a zelené jídlo s legrační připomínkou jedné oblíbené české komedie. „Což takhle dát si špenát?“ Tak zní zadání dalšího úkolu týdne. A kdo to v příštím Prostřeno! na Pardubicku vyhraje? To teprve uvidíte!

Jako první se k plotně postaví lektorka a milovnice jógy a zdravého životního stylu Jana (27). První hostitelka je svobodná, bezdětná, ale zadaná a nejraději připravuje indická jídla a zdravé pokrmy, které obsahují hodně zeleniny. A takové bude i Janino menu – zdravé. Víte, co je to ghí? S tím si hosté budou lámat hlavu, jde však o i v Česku dobře známé přepuštěné máslo. Zábava také všechny překvapí – soutěžící se naučí vyrábět antistresový míček. Někteří by si mohli vyrobit rovnou i do zásoby.

Pondělní menu:
1) Mini tortilla s dipem
2) Dýňová polévka s bazalkovým pestem
3) Losos na ghí s bramborovo-mrkovovým pyré a citrónovou omáčkou
4) Ovocné potěšení.

Úterní večer si vezme na starost důchodkyně Alena (64), babička čtyř vnoučat a vdova, která to prý neměla v životě lehké. Druhá hostitelka návštěvu pozve do svého domu, který po manželově smrti obývá sama. Paní Alenka se netají tím, že je silnou kuřačkou a se svým zlozvykem pořád bojuje. Ráda by přestala, jenže nemá dost silnou vůli. Musí si jít zakouřit i během slavnostního večera a trne, aby mezitím nespálila řízky. Jinak je to ale dobrá hostitelka. A než se ostatní vrátí z cigárka, Petr si přečte zadání úkolu týdne. A to se teda nedělá… Alenčino menu je poctivé a bohaté, všechno dělá domácí. Ocení hosté její snahu?

Úterní menu:
1) Kuřecí paštika, pečivo
2) Slepičí vývar s domácími nudlemi
3) Vepřový řízek naruby, bramborový salát
4) Tavené koláčky.

Prostřední večer má ve své režii řidič Petr (32). Ten brázdí Evropu s náklaďákem, tudíž často není doma. A to se také bude řešit v jeho hostitelský den. Hosté budou překvapeni, že Petr s manželkou spí na matraci na zemi. V druhém pokoji totiž přespává tchyně, která rodině pomáhá v Petrově nepřítomnosti. A Petr si tak nějak uvědomí, že mu život utíká… Hosté budou zvědaví na Petrův kuchařský výkon. Sám totiž předešlé večery kritikou nešetřil. A během večeře poznal, že vařit před kamerou není žádná legrace. Dojde i na slzičky a vůbec to bude večer nečekaných událostí...

Středeční menu:
1) Sypaný chlebíček
2) Kachní kaldoun se širokými nudlemi a máslovými knedlíčky
3) Kachní prsa s višňovou omáčkou a šťouchaným bramborem
4) Tiramisu do skleničky.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, zámečník Lukáš (35). Do Prostřena! ho přihlásila jeho přítelkyně, protože si o něm myslí, že umí dobře vařit. Mezi jeho oblíbená jídla patří svíčková. Tu ale podávat nebude. Lukáš se vaření nebojí a nebojí se ani experimentovat. Třeba hub bude v jeho menu dost. Najde se u stolu někdo, kdo houby nejí? Nebo ochutnají všichni? Důchodkyně Alenka se těší hlavně na toho „tučňáka“ a bude potřebovat slánku, protože hostitel nesolí podle jejích představ. A jak bude chutnat ostatním? Poradí si Lukáš i s úkolem týdne?

Čtvrteční menu:
1) Vejce s tuňákem
2) Hráškový krém
3) Hlíva s kuřetem a opečené brambory
4) Banány s rumovým mascarpone.

Páteční finále patří třetí ženě. Ivana (56) se ve Zlíně vyučila obuvnicí, pak ale skoro třicet let vedla hospodu a pracovala jako číšnice. Momentálně vypomáhá v jedné firmě jako administrativní pracovnice. Má přítele a čtyři děti. Ivana hosty přivítá ve velkém domě. Jak se tam bude návštěvě líbit? A jak bude soupeřům chutnat? Ivana je zkušená hostitelka, bohužel se hostům netrefí do chuti. Budou v šoku: salát bez pečiva a polévka z kostky, to nikdo nečekal. Podaří se klidné zábavě večer zachránit?

Menu poslední večeře:
1) Ledový salát s kuřecím masem a hlívou ústřičnou, olivy a francouzský dresink
2) Kuřecí vývar s domácími nudlemi
3) Chlupaté knedlíky s pečenou krkovicí
4) Moravské koláče.

A jak příští pardubický týden dopadne? Kdo to vyhraje? Zvítězí dobré jídlo, nebo taktika? Sledujte Prostřeno od pondělí až do pátku a opět nezapomeňte hlasovat!

Sledujte Prostřeno! také online v našem archivu.

reklama

reklama