Připravujeme premiérové Prostřeno! ze Zlínského kraje

Příště se ve Zlínském kraji sejde pestrá parta dvou mladých mužů a tří žen.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Příště se ve Zlínském kraji sejde pestrá parta dvou mladých mužů a tří žen. A ty se docela liší: Patrícia je Slovenka, která působí drsně a řídí kamion. Jitka jako mladá odešla do Itálie za láskou a zůstala tam přes patnáct let. Vrátila se a dnes by se ráda vdávala. A jako poslední uvaří spokojená maminka dvou dětí. Pro paní Alenu je smyslem života její spokojená a svorná rodina.

Úkolem týdne je francouzská specialita mousse, což je sice pěna, nejčastěji čokoládová, ale protože hned v pondělí se nejmladší popleta Mirek poněkud ztratí v překladu a myslí si, že jde o myš, tahle legrace se pak jako červená nit táhne celým týdnem…. Kdo ze soutěžících bude divákům nejsympatičtější a získá odměnu deset tisíc? Sledujte Prostřeno! každý všední den i příště a opět hlasujte!

Jako první se k plotně postaví student Mirek (18), kterého kromě vaření před kamerami čekají v týdnu také závěrečné zkoušky ve škole. Miroslav sice studuje obor kuchař-číšník, ale na jeho vaření to moc znát není. Mirek vsadí na českou kuchyni a troufne si i na kachnu, kterou sám upeče úplně poprvé. Ta hostům bude chutnat, ale najde se i chlup. Velmi originálně si Mirek poradí s úkolem týdne. Místo francouzské čokoládové delikatesy mousse podává salát a v něm živé myšky. Co dámy řeknou na to, až budou v míse pobíhat bílé myši? Pondělní menu:
1) Kuřecí salát s bagetou a parmezánem
2) Květákový krém s krutony
3) Kachní stehna s červeným zelím a bramborový knedlík
4) Sladké pokušení.

V úterý se u plotny předvede nástrojář Michal (29). Ten žije s přítelkyní v domečku a chystají se na příchod rodiny. Do pořadu ho přihlásila právě partnerka, která je zvědavá, jak si Michal v kuchyni poradí, doma u plotny mu prý totiž všechno dlouho trvá a „má i řeči“. Michal sestaví originální menu, ale ne všechno se povede. Domácí tarhoňa bude docela propadák a perkelt Michal rovnou připálí. Podaří se mu večer zachránit? Michal, původně rytec kovů, se dříve věnoval historickému šermu, ale na to už při snaze uživit rodinu bohužel nemá čas. Šermem se ale pochlubí během zábavy. Zachrání venkovní zábava dojem z celého večera? Úterní večeře:
1) Krevety v rajčeti
2) Francouzská cibulačka
3) Hovězí perkelt s tarhoňou
4) Panna cotta.

Středa bude patřit svérázné řidičce kamionu. Patrícia (31) pochází ze Slovenska a určitě zaujme svým vzhledem. Je celá potetovaná a působí docela drsně. Má ráda auta a vše kolem nich. Hodně volného času tráví prací okolo domu. Slovenská řidička kamionu vsadí překvapivě na italskou kuchyni. A bude to sázka povedená, hostům její menu zachutná a budou si žádat i přídavky. Hlavně Michal je velký jedlík. A jako zábava se bude střílet ze vzduchovky. Tak snad se všichni trefí tam, kam mají, protože kdo se netrefí, ten pije... Středeční menu:
1) Bruschetta
2) Letní polévka
3) Penne podle sebe
4) Tiramisu.

Čtvrteční večeři si vezme na starosti Jitka (40). Sympatická blondýnka pracuje jako projektová manažerka. Kufr má doma pořád sbalený, protože je často na cestách. Jitka má ráda kvalitní suroviny a jednoduché kombinace. V poslední době se snaží stravovat pokud možno bez sacharidů. Dlouho žila v Itálii a vsadí na moderní, odlehčené menu. Bude někomu Jitčina večeře připadat až příliš lehká? Komu bude chybět příloha? Podaří se Jitce zasytit chlapy zeleninou? A po chvilce napětí se Mirek pochlubí tím, jak mu dopadly zkoušky ve škole. Čtvrteční menu:
1) Cuketové závitky
2) Chřestový krém
3) Vepřová panenka, grilovaná zelenina
4) Malinový mls.

Ve finále jako poslední uvaří ve svém útulném bytě paní Alena (48), vdaná maminka dvou dětí. Pracuje jako zástupce vedoucí prodejny a má ráda anděly. Při vaření bude na andělskou pomoc dokonce spoléhat. Andělé dostanou na starost pohlídat, aby se nic nespálilo. Na poslední hostitelce není nervozita skoro vůbec znát a vše se jí vydaří, jen přílohu k hlavnímu chodu udělá radši nadvakrát. I Alena upřednostňuje lehčí kuchyni a nešetří s bylinkami. Hosty překvapí polévkou podle vlastního receptu z rucoly. Zhořkne jim druhý chod v puse, nebo zachutná? Menu poslední večeře:
1) Rohlíčky z listového těsta plněné šunkou, vitamínový dip
2) Rukolová polévka s krutony a parmezánem
3) Plněná kuřecí prsa schwarzwaldskou šunkou, sušenými rajčaty a špenátem, brambory v bylinkové krustě
4) Lehký vánek.

Atmosféru večera ovlivní pokračující hledání taktika. Najde se? A kdo jím tedy je? A jak to všechno na Zlínsku dopadne? Bude se hrát hra na pravdu? Kdo vyhraje? Nejlepší kuchař, nebo ten, kdo si to nejlépe spočítal? To teprve uvidíte!

Sledujte Prostřeno! také online v našem archivu.

Reklama
Reklama