Připravujeme Prostřeno! s partnery šéfkuchařů

Prostřeno! tentokrát ovládnou životní partneři šéfkuchařů. Zdeňka Pohlreichová, Marie Fričová, Robi Chad, Simona Eloy a Uyen Ta se podělí o své rodinné sváteční recepty
Prostřeno! 16
Prostřeno! 16
archiv TV Prima

reklama

Bude mít někdo ze soutěžících problém s úkolem týdne, kterým je tentokrát zařazení vánoční vzpomínky na dětství tak, aby ji nikdo neodhalil, nebo se k ní ti, kdo zrovna stojí v kuchyni, budou hrdě hlásit? Kdo si představení v kuchyni užije, i když jinak se vaření nevěnuje, protože má tu výhodu, že sdílí domácnost s profesionálem v tomto oboru?

Podívejte se, kdo se příští týden potká:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Prostřeno! XXII (76): Přivítání

Soutěžící budou bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se pak může těšit i jeden z diváků, pokud ovšem bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno!, hlasujte – a třeba to budete právě vy!

Jako první se do kuchyně postaví manželka Zdeňka Pohlreicha, Zdeňka Pohlreich Gruberová. Své menu poskládá z francouzských i italských lahůdek, protože jak sama tvrdí, tuto kuchyni mají doma nejraději. A především uvaří z čerstvých surovin. Na jaká jídla se mohou hosté těšit? Na talíři se jim objeví:
1) lososový závitek s cuketou,
2) crab cake se salátem,
3) poularde de Bresse à la creme s chřestem,
4) sorbet s proseccem.

Úterní večer bude patřit Marii Fričové. Její menu bude voňavé, plné zdravých surovin, pro toto období také plné vitamínů. Nečekejte tedy žádnou českou klasiku, byť ta je přesně tím, co láká hosty do jejich restaurace. Ona sama s chutěmi experimentuje, poznává ráda nová jídla a nebojí se pustit do složitějších výzev. Bude její veskrze zdravé menu tím, které v tomto týdnu vyhraje? To poznáte z reakcí hostů už v úterý. A co se na talířích objeví?
1) avokádový toust s křepelčím vajíčkem,
2) dýňový krém s grilovanou krevetou,
3) candát s cuketovými a batátovými hranolky,
4) Pavlova s lehkým krémem a karamelem.

Středeční hostitel Robi Chad své menu sestavil stručně, jasně a přehledně. Miluje surfování a patří mezi špičku v tomto sportu u nás. Kromě toho pomáhá své partnerce Kamu s přípravou webu, fotografií i sociálními sítěmi. Rád poznává nová jídla, ale nejraději má koprovou omáčku, kterou mu vždy jeho partnerka uvaří doma po návratu z cest. Od dětství nemá rád mák, protože má vzpomínku na nucené dojídání škubánků s mákem v dětství. Co Robi svým hostům vlastně připraví?
1) robihubka,
2) kaštany,
3) plamenomet,
4) pankotka.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, podnikavá Simona Eloy. Miluje vaření, svou rodinu a péči o rodinný hotel. Na vše, co ji v životě těší, si ráda najde čas. Pro své hosty připraví vegetariánské menu, které jí pomohl sestavit kamarád a zároveň kuchař, který jí pomáhá i v její restauraci na Okoři. Simona se snaží jíst zdravě a podporovat svou imunitu. Má ráda skoro vše – není v jídle vybíravá. Nesnědla by hmyz nebo žáby. Nejraději má chléb se škvarkovou pomazánkou. Bude soutěžícím její jídlo chutnat? Menu, se kterým chce zvítězit, vypadá takto:
1) kroupový salát,
2) adventní polévka z červené čočky,
3) řízečky z čočky, zauzené tofu, bramborový salát,
4) banánovo-čokoládový chia puding s kokosem.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí Uyen Ta. Narodila se v Hanoji, ale přesto miluje česká jídla: má ráda koprovou omáčku, rajskou, cikánskou, hamburskou anebo italskou boloňskou omáčku. Z vietnamských jídel má nejraději PHO a jídla na polévkový způsob. Jako správná Vietnamka se neobejde bez jasmínové rýže. Miluje pití různých čajů. Pro inspiraci při přípravě menu sáhne do své domoviny. Podávat se budou tyto chody:
1) Nom xoai – mango, kedlubna, kešu, bylinky,
2) Nem ran – vepřové, rýžový papír, shitake, mrkev,
3) Bun cha la lot – kuřecí, betelový list, rýžové nudle, arašídy,
4) Canh mang – vývar, bambus, skleněné nudle, mexický koriandr,
5) Che chuoi – banán, kokosové mléko, pekany, pandán.

Dívejte se od pondělí 14.12. od 17.50 na Primě.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem archivu.

reklama

reklama