Připravujeme Prostřeno! z Moravskoslezského kraje!

Příště se odehraje poslední premiérové Prostřeno! před letními prázdninami, proto bude týden z Moravskoslezského kraje trochu výjimečný.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

V drsném regionu se u sporáku a kolem stolu utká ryze mužská partička; dva soutěžící budou Tomášové, tři třicátníci a dva poslední muži míří věkem k padesátce. Účastníci, kteří podnikají a pracují většinou rukama v chlapských profesích, uvaří chlapská menu. Jaký úkol týdne pánové dostanou? Splnitelný – surovinou jejich povinného kulinářského výtvoru bude toustový chléb - s tím má určitě minimálně na svačinu každý už nějaké zkušenosti. Bude to pohodová parta? Kdo se ukáže jako největší taktik? Bude se výhra dělit, nebo si krásných šedesát tisíc odnese jediný vítěz? A kdo ze soutěžících získá největší sympatie diváků a tím vylepší domácí rozpočet o deset tisíc korun? To uvidíme už příště! Sledujte Prostřeno od pondělí do pátku a nezapomeňte hlasovat!

 

V pondělí moravskoslezský týden zahájí Dominik (30). Vyučil se jako klempíř ve stavební výrobě, povolání vystřídal více, ale nakonec skončil na šachtě. Už patnáct let žije s přítelkyní a mají spolu téměř tříletou dceru. Dominik se charakterizuje jako flegmatik, ovšem s maďarským temperamentem. Do pořadu se přihlásil sám, prostě si to chtěl vše vyzkoušet na vlastní kůži a věří si – nejvíce mu totiž chutná vlastní kuchyně. A co by si koupil, kdyby se svým guláškem soutěž vyhrál? Asi by se oženil...
1) Salátek
2) Krémová potěcha
3) Můj guláš s mým knedlíkem
4) Sladké překvapení.

 

Jako druhý se představí řidič kamionu Jakub (33). Je ženatý a s manželkou Aničkou mají společně děti Mikuláše a Zoe. V bytě 4+1 vedou klasický rodinný život, který se občas neobejde bez výměny názorů. Jakub je prý typický Blíženec, tudíž je pro každou srandu, společenský, splachovací, ale zároveň i výbušný. Do pořadu se přihlásil sám, protože chce manželce ukázat, že umí vařit. Též se chce pobavit a případnou výhru by použil na rekonstrukci bydlení. I Jakub se ve svém menu spolehne na klasický hlavní chod:
1) Slezská kapsička
2) Slepičí vývar s nudlemi
3) Svíčková na smetaně, karlovarský knedlík
4) Čokoládová tečka.

 

Uprostřed týdne se k plotně postaví první Tomáš (30). Vyučil se jako automechanik, dnes pracuje v Třineckých železárnách jako obsluha energetických zařízení. Ve společné domácnosti s partnerkou žije čtyři roky, mají spolu už dvě malé děti – Dominika a teprve šestitýdenní Gabrielu. Tomáš je nadšený sportovec, hlavně vytrvalostní běžec, který běhá maratony. Do pořadu se přihlásil sám, protože má rád jídlo, i když skoro vůbec nevaří. Co připraví milovník pečeného kolena ve středu?
1) Zapečené chlebíčky
2) Vývar z uzených domácích žeber s domácími nudlemi
3) Rojberka z krkovičky s grilovanými bramborami
4) Palačinky s horkými malinami, zmrzlina.

 

Čtvrtek má ve své režii druhý Tomáš (49) týdne. Čtvrtý hostitel vystudoval obor zootechnik na střední zemědělské škole, dnes pracuje jako OSVČ - věnuje se lesním a zahradnickým pracím (sázení stromů), mezi jeho koníčky patří zahradničení a chovatelství. Tomáš je už přes deset let rozvedený, s bývalou manželkou má sedmnáctiletou dceru a často se stýkají, vycházejí spolu dobře. Momentálně žije sám a doma mu dělají společnost dva psi, dvě kočky a jedna koza. Tomáš má zajímavé bydlení – od loňského roku žije ve větrném mlýně u Opavy. Vejdou se k němu všichni hosté? Čtvrté menu bude prosté a krajové:
1) Chléb se sádlem a cibulí
2) Slezská česnečka
3) Zapečené brambory s domácí klobáskou přelité kysanou smetanou
4) Obložený talíř, chleba s máslem a domácím medem.

 

Moravskoslezský týden skončí poslední večeří v rodinném domě u podnikatele Libora (49), který vyrábí a dodává bytový textil a další vybavení pro ubytovací zařízení. Bydlí a žije sám, má ale už tři dospělé děti ve věku dvacet až dvacet pět let. Libor má spoustu zájmů, rád lyžuje, jezdí na kole, hraje badminton a pečuje o zahradu. Prý je typická Panna, pracovitý a pečlivý introvert. Do pořadu se Libor přihlásil sám, aby dokázal, že lze vařit zdravě, levně, chutně a bez použití chemie a polotovarů. Pětichodové páteční menu se pokusí skloubit s vínem:
1) Waldorfský salát, filet z kachního prsa, rybízová omáčka
2) Karotkový krém s červenou čočkou
3) Supreme z jarního kuřátka, zelený chřest, polenta
4) Pomalu pečené jehněčí kolínko na červeném víně a kořenové zelenině, kroupový salát se špenátem a medvědím česnekem
5) Zapečená palačinka s tvarohem, espresso.

Reklama
Reklama