Připravujeme Prostřeno! z Olomouckého kraje

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. A navíc se trochu změní poměr soutěžících a u stolu se setkají tři muži a dvě ženy. Komu se nakonec zadaří? Poloprofíkovi z oboru gastro, studentce, nebo podnikajícímu?
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

Menu budou tentokrát velice rozmanité: Od domácí kuchyně se přesuneme do Francie, tedy alespoň chutěmi na talíři. Kromě toho ochutnají soutěžící původem americkou dýňovou polévku, dojde také na kančí se šípkovou. Bude někdo vyžadovat svíčkovou? A půjdou za šípkovou omáčku body dolů? Budou soutěžící v tomto týdnu hodnotit opravdu jen schopnosti v kuchyni, nebo i další aspekty, jako je například věk, profese nebo bydlení? A kdo si poradí s úkolem týdne, kterým je tentokrát zakomponování halušek do menu?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Jako první se do kuchyně postaví manažer David. Má přítelkyni, se kterou spolu žijí v jedné domácnosti. Do pořadu se přihlásil sám, aby si dokázal, že umí vařit. Jeho okolí mu podle něj nesdělí upřímný názor, a tak by se ho rád dozvěděl od hostů v pořadu. Pokud by vyhrál, tak by s negativním testem procestoval Itálii. Jak se naučil vařit? Sám, protože doma mu nic jiného nezbylo. Později zjistil, že na kulinářské zázraky se dají velice dobře balit holky, takže se ve svém umění zlepšoval. Jak tvrdí, i toto je důkazem, že láska prochází žaludkem. Nemá rád koprovku, rajskou omáčku, krupicovou kaši a zdravou stravu. Nikdy by nesnědl kopr a jídla, která ho obsahují. V jeho menu se proto právě tato bylina neobjeví. Co se bude podávat?
1) lokše připravené na kančím sádle, plněné domácím uzeným a kysaným zelím s opečenou cibulkou,
2) bažantí vývar s domácími nudlemi,
3) kančí z místních honiteb se šípkovou omáčkou společně s perníkovým knedlíkem,
4) mrkvový dort s krémem z mascarpone a pomerančovým máslem.

Úterní večer bude patřit studentu Ondřejovi. Chodí na brigádu do PPL a ve volném čase vyráží do přírody nebo sdílí čas se svými spolubydlícími, kteří jsou jako jeho druhá rodina. Má rodiče a mladší sestru. Ondřeje do pořadu přihlásili jeho kamarádi, protože jsou přesvědčení o tom, že skvěle vaří a na výhru tedy s přehledem má. Pokud by vyhrál, tak by pozval spolubydlící na večeři a koupil by společnou dodávku. Má rád vše, dokonce i to, co pro ostatní není jedlé. Má rád všechna jídla, která jsou dobře připravená. Nevybaví si jídlo, které by nesnášel. Těší se na zviditelnění, možnost poznat nové lidi a na čtyři dny, kdy bude mít možnost se pořádně najíst. Rád také pozná, jak ostatní žijí. Jaký bude jeho soutěžní den, co ochutnají ostatní? Podávat se bude toto menu:
1) salát s domácím pečivem,
2) dýňová polévka,
3) vepřová panenka se šťouchanými bramborami a houbovou omáčkou,
4) brownies se zmrzlinou a lesními plody.

Servírka Tereza se do soutěže dostala tak, že ji přihlásila její kamarádka. Žije s přítelem, se kterým je tři a půl roku. Děti zatím nemají, ale v budoucnu je plánují. Její život je její rodina – babička s dědou, maminka s manželem a sourozenci Romanka a Erik. Vaření patří mezi její koníčky a chce poznat nové lidi a ochutnat nová jídla. Pokud by vyhrála, tak by peníze investovala do vybavení bytu a jela by s přítelem na dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví poznávání aroma bylinek. Své menu si připravila z jídel, která často a ráda připravuje. Ráda připravuje polévky, omáčky, baví ji pečení dortů a příprava masa na různé způsoby. Nejí dršťkovou polévku a nikdy by nesnědla samostatnou syrovou rybu. Co se tedy bude podávat?
1) pomazánka z avokáda,
2) dýňová polévka,
3) plněná vepřová panenka, šťouchaný brambor,
4) mecháček.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, studentka Klára. Do pořadu se přihlásila sama, protože má ráda výzvy a adrenalin. Ráda se učí novým věcem a chtěla si vyzkoušet něco nového. Pokud by vyhrála, tak by peníze věnovala na rodinnou dovolenou. Jako zábavu si pro své hosty připraví kvíz o jídle. Menu poskládala ze svých oblíbených jídel, která snadno zvládá připravit, má je natrénovaná. Těší se, že bude mít možnost poznat nové lidi a vyzkoušet si, jaké to je vařit v daném čase pro cizí strávníky. V životě se řídí mottem: „Každý den je šance změnit svůj život.“ Bude přesně její hostitelský den takovým, který popisuje? Servírovat se budou následující pokrmy:
1) salát s balkánským sýrem a bagetkou,
2) kuřecí vývar s kapáním,
3) vepřová panenka s pepřovou omáčkou a šťouchanými bramborami,
4) jablečný závin.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí personalista Petr. Do pořadu se přihlásil sám a bere to jako výzvu. Rád by vyzkoušel, jestli je opravdu tak dobrý kuchař, jak si o něm myslí jeho okolí. Pokud by vyhrál, tak by peníze investoval do oprav domu. Jako zábavu si pro své hosty připraví podle počasí buď tenis, nebo golf. Jídla pro menu si vybral, protože patří v poslední době mezi jeho oblíbená. Rád připravuje maso – on je masožravec a maso miluje. Má švagra vegana, a tak se musel naučit vařit i jídla vhodná pro vegany. Nejí vnitřnosti a nikdy by nesnědl balut (zárodek v ptačím vejci – pochoutka na Filipínách). Těší se na nové lidi, zábavu a hlavně na kritiku jídla, které připraví. Jaké menu si Petr nakonec připraví? Co se u něj objeví na talíři? A půjde o menu vítězné? Podávat se bude následující menu:
1) paštika z husích jater a vepřového boku s piniovými oříšky zalitá portským vínem, nakládané cibulky, bílé pečivo,
2) hovězí vývar se zeleninou, masem a nudlemi,
3) kuřecí prso supreme, špikované Vránovou domácí slaninou, restovaná zelenina na másle a opečené batáty ve slupce s domácí tatarskou omáčkou,
4) piškotovo-sněhový řez plněný krémem ze šlehačky, zakysané smetany a mandarinkami.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem archivu.

reklama

reklama