Připravujeme Prostřeno! z Prahy a Středočeského kraje

Prostřeno! bude i v tomto týdnu stát za to. Jedna žena a čtyři muži. Studenti i podnikatelé, zaměstnanci. Přesně ti všichni se v příštím týdnu budou snažit zvítězit nad ostatními a odnést si díky svému kuchařskému umění skvělou výhru i přízeň publika.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

Komu se zadaří a s jakým menu? Zvítězí světová kuchyně, nebo oblíbená klasika? Budou ostatní hodnotit opravdu jen schopnosti v kuchyni, nebo i další aspekty, jako je například věk, profese nebo bydlení? A kdo si poradí s úkolem týdne, kterým je tentokrát zakomponování rohlíku do menu?

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Jako první se do kuchyně postaví student Vojtěch. Ten vyšvihne skvělou mezinárodní kuchyni a jeho menu bude vše, jen ne nudné. Nejí houby ani vnitřnosti, takže ani jedno z toho se v jeho menu rozhodně neobjeví. Miluje svíčkovou na smetaně, ale ani ta v menu nebude. Na co se tedy hosté mohou těšit – a hlavně, na co se netěší Vojtěch? To uvidíte už v pondělí, kdy se bude podávat následující menu:
1) Bruschetta s rajčaty a parmskou šunkou,
2) gazpacho,
3) halibut v papilotě s kořenovou zeleninou a opečenými bramborami,
4) čokoládový dortík s mangovou omáčkou.

Úterní večer bude patřit manažeru kvality Matúšovi. Je trochu puntičkář a občas má od lidí moc velká očekávání – to je podle něj asi pracovní deformace. Pořad sleduje se svojí přítelkyní a původně se přihlásila ona, ale už jí podruhé termín natáčení překazila škola nebo dovolená, a tak to Matúš vzal na sebe a zkusí soutěžit on. Nejí játra, houby, grapefruit a nepije kávu. Nikdy by nesnědl syrová rajčata. Jak se mu ostatní trefí do chutí a jak bude vařit on, když spoustu dobrot zkrátka nepozře? Jak hosté ocení jeho umění a jak se připraví na to, že je Matúš v jídle poměrně vybíravý? Podávat se bude:
1) Jarný pozdrav zo Slovenska,
2) šošovicová polievka s nádychom orientu,
3) trhané maso s tekvicovou kašou a zeleninovým šalátom,
4) cheesecake a la crème brûlée s čučoriedkami.

Středeční hostitel, HR specialista Petr, o sobě tvrdí, že se dokáže vybičovat ke skvělým výkonům. Má moc rád svoji rodinu a často se navštěvují. Miluje hudbu a jídlo. Rád zpívá, vaří, čte, ale nejraději se baví s přáteli. Do pořadu ho přihlásil jeho kamarád a tajil to Petrovi do poslední chvíle. Petr tuto výzvu ale rád přijal. Na jakou historku spojenou s vařením Petr nezapomene? Jednou si nandával oční čočky poté, co krájel chilli papričky... Bude stejně pikantní i Petrovo středeční menu? Podávat se bude:
1) Smažený sýr Halloumi s hráškovým pyré na mátě a červenou řepou s vlašskými ořechy a jogurtem,
2) mrkvový krém se zázvorem,
3) bylinkové rizoto s kuřecím masem na indický způsob,
4) crème brûlée.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, podnikatel Dominik. Je duchem velký dobrodruh a s přítelkyní milují cestování a poznávání nových kultur. Jednou jedl zkvašeného žraloka a jindy připravoval kobe v centru Osaky. Umí jít do věcí hodně po hlavě, ale vše si vždy řádně v noci promyslí. Hodně věcí se mu v životě povedlo, ale jsou i takové, které není třeba komentovat. Do pořadu se přihlásil sám, protože má rád výzvy a pořad už nemohl jen dál pasivně sledovat u televize. Jeho přítelkyně vaří jak z michelinské restaurace, tak by chtěl dokázat, že to také umí a mít aspoň malé ocenění Biba. Co se bude podávat a má Dominikovo menu šanci na ocenění?
1) Gravlax variace,
2) polévka z pečených rajčat s bazalkovým pestem, parmazánovým chipsem a nočkem z mascarpone,
3) tradičně netradiční pljeskavica, tzatziki, pečené rozmarýnové brambory,
4) Flan Napolitano.

Jako poslední soutěžící tohoto týdne se představí studentka Anna. Do pořadu ji přihlásila její maminka, protože o tom společně častokrát mluvily. Ráda peče, i když se u toho nejvíc rozčiluje. Největší radost jí dělá vařit pro své blízké, které má ráda. Menu poskládala z jídel, která chutnají jejím blízkým, a doufá, že hostům představí něco nového, co nebudou znát. Pro své hosty si připravila akustický koncert a menu ze samých vybraných lahůdek. Co se u ní objeví na talíři? A půjde o menu vítězné? Podávat se bude následující:
1) Quesadilla s trhaným vepřovým a čedarem, zeleninový salát,
2) zeleninovo-lososový krém,
3) filet mignon s bulgurovým salátem a česnekovou aioli,
4) citronový cheesecake s mátovým želé.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem archivu.

reklama

reklama