Připravujeme Prostřeno! z Prahy a Středočeského kraje

Dvě ženy a tři muži. Už v pondělí začnou soutěžit o to, komu to jde v kuchyni lépe, a také o peníze, které se hodí vždy. Menu budou servírována různorodá. Vepřová panenka se opět bude snažit opanovat menu všech soutěžících, ale nepodaří se jí to, a dostane se tak i na jídla, která v soutěži zatím nebyla.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

Komu se podaří splnit své záměry a uvařit excelentně exotická jídla a kdo bude mít potíže s načasováním? Jak se do celodenního shonu vejde úkol týdne, kterým je tentokrát příprava pudinku se šlehačkou? Kdo jako první odhalí, že se jedná o něco navíc? Prostřeno! tohoto týdne bude plné výzev i překvapení.

Soutěžící budou i v tomto týdnu bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může přinést 10 tisíc. Ze stejné částky se pak bude moct těšit i jeden z diváků, pokud bude štěstěna na jeho straně. Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku a hlasujte!

Pondělí: Václav Boháč vystudoval střední zemědělskou školu, obor chovatel, jezdec. Pracoval jako ošetřovatel koní a nyní je zaměstnán jako skladník. Má tři děti s expřítelkyní. Do pořadu se sám nepřihlásil, ale bere to jako výzvu a rád to vyzkouší. Pokud by vyhrál, tak by peníze použil na nákup do domácnosti. Menu, které si vybral, poskládal z jídel, která má rád. Co se bude podávat?
1) Rozpečená domácí bagetka,
2) hovězí vývar s domácím drobením,
3) staročeský gulášek,
4) palačinka se zmrzlinou a ovocem.

Úterý: Klára Pondělíčková pracovala deset let jako bankovní úřednice a finanční poradkyně. Nyní bude třetím rokem učit na základní škole. Je učitelkou na druhém stupně – učí tělocvik, cizí jazyk, dějepis a výchovu k občanství. Žije s manželem a mají šest let po svatbě. Děti zatím nemají. Nedávno dostavěli dům, a když čekali, jak to vše dopadne, ona se se sestrami hecovala, že až budou mít dostavěno, tak ji přihlásí do Prostřeno! A je to tu.J Pokud by vyhrála, dala by peníze na dokončení prací kolem domu. Co považuje za vítězné menu?
1) Variaci špízů s avokádovou tortillkou,
2) rajčatovou polévku na mexický způsob,
3) panenku s brusinkovou omáčkou s chilli, kuskusem a zeleninou,
4) kokosovo-tvarohový dort s ovocem.

Středa: Vojtěch Fajc vystudoval Střední odbornou školu SOU U Krbu – čtyřletý obor číšník, zakončený maturitou. Pracoval jako číšník, barman a provozní. Nyní je zaměstnaný jako provozní v restauraci. S manželkou Míšou vychovává patnáctiměsíční dceru Rozárku. Do rodiny patří ještě fenka Cuketa. Když to čas, finance a protikoronová opatření dovolí, tak rádi cestují, vídají se s přáteli a sportují s rodinou. Do pořadu se přihlásil ze zvědavosti. Svou účast bere jako výzvu a možnost vystoupit z komfortní zóny. Tato jídla si vybral, protože jsou lehká, letní a výborná. Jak je ohodnotí ostatní? Podávat se bude:
1) Salát s červené řepy s kozím sýrem,
2) pomodoro polévka,
3) krémové italské risotto s kuřecím prsem,
4) čokoládový fondant s vanilkovou zmrzlinou.

Čtvrtek: Pavel Gerhard vystudoval střední školu s maturitou – Bezpečnostně právní akademii v Brně. Dříve byl zaměstnán jako barman a číšník. Nyní pracuje jako asistent projede BMW vozů. Žije s přítelkyní a měsíční dcerou. S přítelkyní tvoří pár přes rok, ale znají se od 6 let. Novorozená dcera je nyní nově náplní jejich společného života. Vaření Pavla baví, ovšem bude jeho menu bavit ostatní soutěžící? Podávat se bude:
1) Lososový tatarák, avokádo, domácí pečivo,
2) hovězí vývar, domácí nudle,
3) vepřová panenka, pepřová omáčka, šťouchané brambory,
4) mascarpone s malinami.

Pátek: Diana Cvernová studuje na Střední škole služeb a řemesel ve Stochově. Brigádně pracuje jako číšnice, ve stánku anebo na rozvozu jídel. Žije v rodinném domě se svými rodiči. Má staršího bratra, který už žije sám. Do pořadu ji přihlásila přítelkyně jejího bratra, protože miluje jídlo, které Diana vaří. Má ráda jídlo a odmala vařila to, co ji máma naučila. Vše už vylepšila minimálně dvakrát. Ráda připravuje dezerty, hlavní jídla – těstoviny, steaky – a také jídla z čínské, japonské a taiwanské kuchyně. Ráda má vše kromě syrových rajčat. Těší se na normální lidi, kteří umí vařit. Doufá, že se budou soustředit u bodování na chuť jídla, a ne na to, aby dali co nejméně bodů za nějakým účelem. Splní se jí to u jejího menu? Podávat se budou:
1) Grilované krevety nebo grilované kuřecí na špízu a salátu,
2) žampionový krém s česnekovými krutony,
3) pasta al pomodoro s panenkou,
4) taiwanese castella cake s jahodovým sorbetem.

Sledujte Prostřeno! on-line v našem archivu.

reklama

reklama