Připravujeme Prostřeno! z Prahy a středních Čech!

Příští týden budeme opět prostírat v Praze a středních Čechách, kde budou u prostřeného stolu muži v převaze. Tři stateční hostitelé ku dvěma ženám.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

Úkolem týdne bude tuňák. Jak se s tím Středočeši popasují? Z jakého tábora vzejde vítěz, který si odnese hlavní výhru 60 tisíc korun? Bude to muž, nebo žena? A kdo ze soutěžících bude nejsympatičtější divákům a získá odměnu 10 tisíc korun? Zcela určitě se ale ze stejné částky bude radovat i jeden z hlasujících diváků. Sledujte Prostřeno! i příště a hlasujte!
 

Jako první se k plotně postaví trojnásobná maminka na mateřské, která v minulosti pracovala jako hosteska nebo pokladní. Petra (26) z Kladna miluje italskou kuchyni. Ve volném čase ráda nakupuje, chodí do kina a s rodinou často cestuje. Baví jí hrát kulečník. V pondělí se bude hodně řešit italská výslovnost názvů pokrmů. Někdy se to hostitelce trochu poplete, proto se bude mluvit o tom, jak je to správně. Zachutná hostům Petřino italské menu?
1) Bruschetta s ciabattou
2) Jarní minestrone
3) Gnocchi se špenátem, krůtím masem a smetanou
4) Italské tiramisu.

 

V úterý hosty k sobě domů pozve Ukrajinka Taťána (38), milovnice umění s vysokoškolským titulem. Je rozvedená a žije sama se synem a kočkou na Praze 5. Doma má spoustu obrazů, její otec byl akademický malíř a v krvi jí koluje modrá krev. Bude to večer na úrovni? Hostitelka připraví moc pěknou zábavu, na kterou si pozve kamarádky – bude hudba, tanec i zpěv. Taťána uvaří boršč a podává také kaviár. Jak se na něj budou hosté tvářit? V Čechách to není obvyklá pochoutka. A na menu je i divoký losos. Poznají to soupeři na chuti?
1) Salát s pekingským zelím, jednohubky s červeným kaviárem
2) Boršč
3) Divoký norský losos s citronovou omáčkou a bramborovou kaší
4) Sladké překvapení.

 

Ve středu předvede, co dovede, firemní bankéř Rudolf (34). Má přítelkyni, i když doma v Odoleně Vodě žije sám, ale ne tak docela. Má rybičky. Třetí hostitel miluje cvičení a hodně dbá na svoji figuru. Logicky se tedy soustředí i na svůj jídelníček, kde preferuje bílkoviny. Ruda překvapí tím, že nechce vyhrát - peníze mu prý nosí smůlu. Pro soupeře připraví tatarák. Ochutnají všichni syrové maso, nebo se budou upejpat? U stolu se bude podávat i živočišné uhlí a také se budou řešit dvojsmysly.
1) Tatarák s toustem
2) Hovězí vývar
3) Domácí brambory s pašerákem
4) Palačinka s jahodovou marmeládou.

 

Čtvrteční vaření proběhne v režii studenta vysoké hotelové školy a milovníka sportu Davida (19). Benjamínek týdne žije s rodiči v rodinném domě v Horoměřicích. Všichni jsou zvědaví, jak si s tím mladý student poradí. A David velmi příjemně překvapí. Má dobrého učitele - vaří podle Zdeňka Pohlreicha -, miluje moderní kuchyni a tu také hostům připraví. Hodně si vyhraje s dezertem. A povede se mu jeho hlavní chod, hovězí líčka, stejně jako „šéfovi“? Jen krutony do polévky trochu připálí…
1) Caesar salát
2) Chřestový krém s losovým tataráčkem
3) Hovězí líčka na červeném víně s bramborovou kaší a restovanou zeleninou
4) Čokoládový košíček s ovocem.

 

Poslední soutěžní večeři připraví someliér Honza (32) z Kladna. Ženatý otec patnáctiměsíčního syna Péti své hosty pozve do domečku, kde pochopitelně nechybí vinotéka. Jak jinak, víno je Honzovou profesí i velkým koníčkem. Proto ví, k jakému jídlu se které hodí. Hostitel klame tělem, působí jako drsňák, ale není. Jan nejvíce sází na horu masa, avšak diskusi vyvolá hlavně finální dezert. Je to tvarohový dort, nebo cheesecake? A jaký je v tom rozdíl?
1) Pečená paprika s tuňákovou majonézou s domácím pečivem
2) Dýňová polévka
3) Maso tří druhů se salátem z kořenové zeleniny s hořčičným dresinkem
4) Tvarohový dort s marakujovou omáčkou.

 

Jak příští týden dopadne? Vydrží pohoda až do konce? A kdo to uprostřed Česka vyhraje? Ten nejlepší kuchař, nebo taktik? Dívejte se a bodujte!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama