Připravujeme speciál grilování Prostřeno!

Prostřeno! se bude odehrávat mezi těmi, kdo se rozhodli představit své oblíbené recepty na gril.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

Inspirováni mistry kuchaři předvedou, co u ohně dovedou. A jeden z nich nakonec zvítězí. Ovšem ani taktice se během jarních dní nevyhneme. Kdo bude úspěšný, a kdo ostrouhá? Hned nad pondělním prostřeným stolem se bude hodně řešit, jestli je opakování matkou moudrosti – protože pondělní soutěžící Sára skládá v Prostřeno! reparát. A jako ostatní, i ona chce vyhrát. Za jiných podmínek a zkušenější.

I v tomto týdnu Prostřeno! nabídne v boji o výhru a hostitelskou čest k tomu zajímavé situace nejen u stolu, ale také v kuchyni. Stále hrajeme o 60 tisíc korun a muži budou tento týden v mírné převaze. Že by proto, že genderově je grilování stále výsadou mužů? Jak se vychýlí ručička na vahách kvůli úkolu týdne, kterým je tentokrát příprava pokrmů ze zbytků ze zahrádky a co dům dal a jejich zakomponování do menu? Kdo si přípravu vlastního menu nakonec užije, a kdo bude ve stresu? Soutěžící budou opět bojovat o hlavní výhru 60 tisíc korun a také o diváckou přízeň, která jim může vynést deset tisíc navíc. Ze stejné částky se může těšit i jeden z diváků, pokud bude mít trochu štěstí. Sledujte proto Prostřeno! a hlasujte – třeba vyhrajete právě Vy!

Jako první se do kuchyně postaví Sára (25). vystudovala SPŠ stavební, maturitní obor geodézie. Naposledy pracovala jako instruktorka základního lyžování. Také dlouho pracovala v Dublinu jako baristka, a nyní – s ohledem na situaci po korona krizi – v pohostinství už nepracuje. Její rodina ji dobíjí láskou, snaží se být pořád aktivní a neposedí. I to je důvod, proč se do pořadu Prostřeno! hlásí podruhé. Co si Sára pro své hosty připraví a má její inovované menu šanci na úspěch? Podávat se bude:
1) Grilovaná tortilla,
2) dýňová polévka,
3) grilované maso s rýží a fazolkami,
4) jogurtový dezert.

Úterní večer bude patřit Zbyňkovi (35). Ten se vyučil v oboru kuchař-číšník, takže vztah ke kuchyni má veskrze kladný. Navíc ho baví sledovat, co se děje za kamerou během natáčení. I proto už v jednom pořadu vystupoval a také proto se do Prostřeno! přihlásil. Chce se přiučit novým věcem. Navíc přiznává, že právě letní grilovačky miluje, takže se na tento styl přípravy jídla velice těší. Jak menu, které považuje za vítězné, vypadá a co svým hostům nabídne? 1) Grilovaný chřest ve slanině s česnekem,
2) grilovaná klobása se salátem a sázeným vejcem, chléb,
3) vřesovická krkovička, chalupářský brambor, česnekový dip,
4) ananas na grilu.

Středeční hostitel Petr (42) žije šťastným rodinným životem. O jeho šancích na výhru je především přesvědčena jeho žena, která ho také do soutěže přihlásila. Třetí hostitel s rodinou Prostřeno! pravidelně sleduje. A účast v grilovacím speciálu bere jako výzvu, díky které může rodině zajistit skvělou dovolenou. Stačí jen maličko. Předvést u grilu ze sebe to nejlepší – a balí se kufry. Sám Petr tvrdí, že je pracovitý a velmi rád vaří. Jenže na roštu probíhají dokončovací práce jinak než v hrnci na sporáku. Nastane zádrhel, nebo hostitel jako správný chlap s tahem na branku předvede, co u grilu dovede, bez ztráty jediného bodu? Menu středečního soutěžícího je následující – a má šanci na výhru?
1) Plněný sýr na grilu,
2) obložená fošna,
3) vepřová panenka na grilu s bylinkami, pečené brambory,
4) tvarohový dezert s jahodami.

Ve čtvrtek předvede, co v kuchyni dovede, Michaela (29). Tu za nejlepší kuchařku na světě považuje její přítel. Budou si to po čtvrtečním večeru myslet také její hosté? Michaela ráda sportuje a zdravě se stravuje, takže její menu bude odlehčené, moderní a plné vitaminů. Bude to ale stačit na výhru, nebo ostatní soutěžící kladně hodnotí výhradně flákotu z grilu? A jak bude vypadat její vytuněné menu pro gril?
1) Marinované grilované krevety na salátovém lůžku s domácí bagetkou,
2) dýňový krém,
3) vepřová panenka se šťouchaným bramborem a pepřovou omáčkou,
4) smetanové potěšení s lesním ovocem.

Poslední soutěžící tohoto týdne, Lukáš (31), se sice vyučil v oboru prodavač, výrobce lahůdek, ale od profese chce zběhnout. Zůstane mu láska k vaření alespoň pro domácí vaření? Lukáš si menu sestaví z rodinných receptů, které jsou ověřené a úspěšné. Ovšem také vsadí na novinky, které budou vyžadovat jistou improvizaci. Odhalí jeho hosté, kdy hraje na jistotu a kdy experimentuje? A nebude ho tento přístup stát tolik ceněné vítězství? Podávat se budou tyto pochoutky:
1) Plněné cukety na grilu s domácí focacciou,
2) hovězí vývar s petrželovým kapáním,
3) hovězí svíčková, zelenina, pečené brambory,
4) malinový orgasmus.

Sledujte Prostřeno! online v našem archivu.

reklama