Příště uvidíte Prostřeno! z Karlovarského kraje

Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com

reklama

Barvy Karlovarského kraje budou reprezentovat tři ženy a dva muži, bude to tedy po minulé, dost bouřlivé pánské jízdě smíšená společnost. Věkově bude též hodně pestrá, nejmladšího a nejstaršího soutěžícího od sebe dělí čtyřicet let. S jakým úkolem týdne budou zápolit v lázeňském regionu na západě naší vlasti? S technologicky i časově docela náročným zadáním, protože se má péct domácí chléb! To chce nějaké zkušenosti, vyhráno mají asi ti s domácí pekárnou. Kdo úkol nesplní? Jaký bude týden v Karlovarském kraji? A kdo nakonec vyhraje krásných 50 000 korun a titul hostitele týdne? To uvidíte už příště!

 

Jako první se v pondělí představí prodavačka a zkušená hostitelka Lenka (37) z Chebu. Usměvavá maminka čtyř dětí, která je momentálně na rodičovské dovolené, ale zároveň je už také mladou babičkou roční vnučky, se u plotny rozhodně ničeho nebojí. Má respekt před trémou i neznámými soupeři. Dokáže obstát nejen sama před sebou? Koho bude u stolu nejvíce slyšet? Bez kritických hlasů se to už od začátku ani tentokrát neobejde. Lenka vsadí na klasiku:
1) Jarní zeleninový salát se sýrem a šunkou, rozpečená bagetka
2) Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi
3) Hovězí plátky na žampionech s pečenou rýží
4) Buchta ze sušenek s pudinkem.

 

Druhou soutěžní večeři připraví benjamínek skupiny Pavel (19), který pracuje jako číšník v hotelu ve Františkových Lázních a bydlí spolu s otcem u babičky v Hazlově. Ten, ačkoliv nemá tolik zkušeností, se rozhodne pořádně zariskovat. Zvolí si ambiciózní menu, které bude vařit poprvé. Ne vždy ale risk znamená risk a chvílemi je Pavel svým soupeřům tak trochu pro legraci. Některé Pavlovy výroky nebo kuchařské počiny jsou prostě mírně úsměvné. Na úterním stole přistane:
1) Grilovaný chřest se slaninou a domácí pomerančovou majonézou
2) Domácí slepičí vývar
3) Losos teriyaki s lehkým zeleninovým salátem a pečeným bramborem
4) Čokoládová pěna s borůvkami a jahodami.

 

Středeční večeři podává prodavačka v masně, zkušená hostitelka Marie (43). Vdaná maminka dvou dcer, milovnice pěší turistiky, chovatelka a pěstitelka, doma často vaří a její nejbližší jsou prý těmi nejpřísnějšími kritiky. Marie je náročná na to, jak by jídla měla vypadat i chutnat. Své menu zná téměř zpaměti, ale zaskočí ji úkol týdne. Odpustí jí to její soupeři? Anebo jí to později každý spočítá? Uvidíme, u Marie by se měl každý dobře najíst:
1) Ledový salát s rukolou, žlutým cukrovým melounem, parmskou šunkou a k tomu lehce opečený toust
2) Kachní domácí vývar s domácími nudlemi
3) Kotlet plněný sýrem, mletým masem, zeleným hráškem a karotkou, smetanové brambory
4) Kaštanové řezy.

 

Jako čtvrtý v pořadí se o dobrou krmi a zábavný večírek pokusí technik, podnikatel a pohodář Zdeněk (59). Ten hosty přivítá v příjemném prostředí své milovné chalupy, při večeři ale musí řešit nepříjemnou situaci – Martině se během večeře udělá špatně. Může za to česnek? Nebo něco dalšího, co Martina nemůže jíst? Marii se její argumenty příliš nezdají, a tak se je rozhodne prověřit. A to se zase nelíbí Martině… Ke konfliktu není daleko. Jak dámský spor vyřeší nejstarší hostitel týdne? Co podává?
1) Zapečenou sváteční klobásu se zeleninou
2) Staročeskou bramboračku
3) Srbskou krkovici a karlovarský knedlík
4) Jahodovou misku se šlehačkou.

 

Páteční finále má na starosti právě Martina (30), maminka na mateřské dovolené. Hosty pozve do rodinného domu a po včerejšku se obává příchodu Marie, že ji bude přehnaně kritizovat. A to se také stane, Marie má k většině pokrmů poslední večeře výhrady, ale není sama. Během večera hostitelce hned několikrát není do smíchu a nakonec dojde i na slzičky. Co ji dostane do kolen? Martina se svým menu nedokáže oslnit a špatně to nese.
1) Topinky s kuřecí směsí
2) Bramboračka
3) Kuřecí bábovka s bramborem
4) Tvarohový dezert s ovocem.

 

A jak karlovarský týden dopadne? Sledujte Prostřeno! na Primě od pondělí do pátku a také nedělní Poslední večeři - a dozvíte se to!

reklama

reklama