Příště uvidíte Prostřeno! z Prahy

Další Prostřeno! proběhne v Praze. A jestli tam bude blaze? Spíš se připravte na pořádné drama a pěkný nervák, který vyvrcholí v pátek během finále.
Právě připravujeme
Právě připravujeme
thinkstock.com
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

V našem hlavním městě se sejdou čtyři ženy a jediný muž, kterému z toho všeho půjde hlava kolem. Nejvíce na sebe upozorní Hanka, která uvaří v pondělí hned jako první a zamíchá finále. A jaký úkol týdne zkomplikuje Pražákům jejich krasojízdu v kuchyni? Sushi, to je to, oč tu tentokrát běží… Dívejte se na Prostřeno! i příště od pondělí až do soboty, kdy se odehraje Poslední večeře.

 

Jako první se v pondělí k plotně postaví invalidní důchodkyně Hana (58) ze Střížkova. Dříve pracovala jako zootechnička a prodavačka, také dělala chůvu. Matka tří dospělých dětí se divákům svěří se svým životním příběhem a vážnými zdravotními problémy, které ji dlouhodobě trápí. S tím se ale nesvěří svým soupeřům. Menu vystřihne s přehledem, ale kritice se nevyhne. Každopádně je ráda, že svůj den zvládla a už se těší na další večery. Bude podávat:
1) Šunkový závitek s křenovou pěnou, zeleninovou přílohou a bagetkou
2) Domácí bramborovou polévku s houbami
3) Falešnou svíčkovou s domácím houskovým knedlíkem
4) Tříbarevný koláč.

 

Druhou soutěžní večeři si na starost vezme jediný muž týdne Jakub (26), který své hosty pozve do Břevnova, kde bydlí se svou přítelkyní. Marketingový specialista původem ze Zlína vsadí na moderní menu 21. století, při jehož přípravě se pořádně zapotí. Ono pohostit čtyři dámy není jen tak. Zvlášť, když mezi nimi jsou i rýpalky, jako je například paní Hanka. Už má odvařeno, tak začne s kritikou. Na všechno má svůj názor a se vším by si uměla poradit. Jakubova menu:
1) Paštika s brusinkami a opečenými tousty
2) Hráškový krém
3) Medailonky s hříbkovou omáčkou a pečenými bramborami s rozmarýnem
4) Tiramisu.

 

Třetí soutěžní večeři ve středu připraví Eva (45), která už dvacet pracuje jako sanitářka ve Vinohradské nemocnici. Vdaná matka dvou dospělých synů hosty přivítá v hloubětínském 4+1 a všichni už se těší na romskou kuchyni. Jenomže…. Eva ji připravovat nebude a místo toho vsadí na starou dobrou klasiku:
1) Sýrovou roládu
2) Hovězí vývar s domácími nudlemi
3) Kachnu na medu se zelím a knedlíkem
4) Bavorské vdolečky.

Vývar a pečená kachnička jsou důstojnou náhradou, ale Hanka u stolu pusu skoro nezavře a svými neustálými připomínkami už ostatním poleze na nervy. Zelí je podle ní modré, zelené a tak vůbec… Prostě všemu rozumí ze všech nejlépe!

 

Čtvrtou večeři uvaří mladá hostitelka, vysokoškolská studentka zemědělské univerzity Katka (23). Je svobodná a bezdětná. Bydlí v nedávno zrekonstruovaném bytě s kamarádkou a kočkou ve Lhotce. Benjamínek týdne s krásným příjmením Miláčková ale nemá zrovna svůj den. Polévku vaří tak intenzivně, až se jí vývar skoro vypaří. Ale to není jediná věc, která se zrovna nepovede. Hanka se alespoň může vyřádit, protože tentokrát bude na původně slibném českém menu co kritizovat.
1) Tatarák s bylinkovou bagetou a salátkem s hořčičným dresinkem
2) Vývar se zeleninou a nočky
3) Knedlo-zelo-výpečky
4) Ovocný dort s karamelovým krémem.

 

Finále a poslední večeři pořádá v Bohnicích zkušená Jana (67). Nejstarší hostitelka se na večeři důkladně připravila a vsadila na zdravé a chutné pštrosí maso, které je pro spoustu lidí stále exotická surovina:
1) Špenátová roláda s toustíky
2) Pštrosí vývar s masem a domácími nudlemi
3) Plněný pštros, opečené brambory a hlávkový salát
4) Piškotový ovocný dortík s ovocem a šlehačkou, frappé.

Veškeré Janiny přípravy ale nakonec půjdou vniveč, protože večer zase celý ovládne Hanka. Dorazí totiž s vysokou horečkou a její stav se bude zhoršovat. Nakonec přijede záchranka. Jak celý večer dopadne?

A kdo to příště vyhraje? Dívejte se určitě i příště!

Reklama
Reklama