Prostřeno!: Dětský pokoj bez oken vytvořil z komory! To by měla vidět sociálka

REPRÍZA Prostřeno! zavítá do hlavního města. Ukáže se, že v Praze se žije blaze? Pražáci ani tentokrát nezklamou.
Prostřeno! XVIII (5) - pokoj bez oken
Prostřeno! XVIII (5) - pokoj bez oken
archiv TV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Bude se na co dívat a o čem povídat. Bude se i taktizovat. V téhle pražské pětce budou u stolu muži v mírné přesile, úkolem týdne bude chřest. Jak se s tím popere Honza, který prý vařený chřest ani nevezme do úst? Zato důchodce Jarda má chřest už ve svém jídelníčku. Steaky se v pořadu Prostřeno! nepečou zase tak často, pražský týden ale o steacích bude – od středy každý den. Kdo udělá nejlepší minutku? Petra, nebo Honza? Nebo nakonec uspěje důchodce Jarda, který se toho mládí u stolu trochu obává? Prý jsou mladí nevyzpytatelní…

Podívejte se na dětský pokoj na videu:

Prostřeno! XVIII (21): Pokoj bez oken
Prostřeno! XVIII (21): Pokoj bez oken

To platí především o prvním hostiteli, protože Ondřej chce vyhrát. A i kdyby někdo uvařil jako pánbů, dá mu stejně jen jeden bod. Prý sorry… To ale fakt není fair play. Sledujte, zda tyhle směšně nízké kupecké počty nastávajícímu tatínkovi Ondrovi vyjdou. Jak to celé dopadne a kdo to v Praze vyhraje? A bude to výhra zasloužená? Sledujte Prostřeno! každý všední den a hlasujte! Vždyť i vy můžete, stejně jako váš favorit, získat deset tisíc korun!

 

Pondělí: Líný ajťák Ondřej (30) mlží, hosty šokuje svým bydlením a diváky svým bodováním

Ondřej Fical
Autor: archiv TV Prima Ondřej Fical

Svérázný hostitel se netají tím, že se mu moc nechce pracovat a rád by vyhrál. Hosty překvapí svým malým a dost přeplněným bytem, kam má brzy přibýt druhý potomek. Pro peníze prý Ondřej udělá vše – bude bodovat nízko. Tak nízko, jak to jen jde. „Každý účastník ode mě může očekávat jediný bod, potřebuju vyhrát, chci peníze,“ chlubí se „velkoryse“ taktik Ondra, který se též asi rád předvádí. Na návštěvu nikdy nepřijde s dárkem. Nízké bodování sice někdy vyjde, ale dalším, celkem spolehlivým krokem k výhře je dobře uvařit. A to se v pondělí zrovna nestane. Soupeři budou nad talíři kroutit hlavami. Údivem, nebo zděšením?

Odbytý je předkrm-polotovar „smažené pizza taštičky“, dýňová polévka ujde, ale knedlíky k cikánské pečeni byly tuhé, kuchař zapomněl na prášek do pečiva. Přizná se? Navíc se u stolu sejdou slečny, které vepřové maso, na které Ondra dost spoléhá, nejedí. A úkol týdne nebyl vůbec – hostiteli se do něj ani nechtělo, ale ruličku se zadáním nechal povalovat v bytě. Takže hosté nejen odhalili, že se Ondra na chřest vykašlal, ale kvůli jeho nepozornosti už zadání není pro ostatní žádné překvápko. Snad jen na nepečeném dezertu s legračním nicneříkajícím názvem „ťapťucha“ si soupeři u Ondry docela pochutnali.

 

Úterý: Ukrajinka Andriana (20) se zatím učí malovat i vařit a na ni i její kulinářské výtvory je pěkný pohled

Andriana Ivas
Autor: archiv TV Prima Andriana Ivas

Nejmladší soutěžící pražského týdne pochází z Ukrajiny, v Čechách studuje malbu a zajímá se o art terapii. Bydlí v hezkém a čistém bytě na Vinohradech se svou sestrou. Roztomilá slečna nemá přítele a prostřednictvím pořadu doufá, že si třeba někoho najde. Není to poprvé, co by Prostřeno! mohlo zafungovat třeba i jako seznamka. Zaujala by Andriana případného ctitele také v kuchyni? Hosté se těší na cizokrajné menu. A částečně se ho i dočkají.

Na předkrm bude ukrajinská specialita zvaná „šuba“, zatím ale nikdo neví, o co se jedná. Jde o vrstvený lahůdkový bramborový salát s rybou, červenou řepou a dalšími ingrediencemi včetně majonézy, který musí v lednici dobře ztuhnout. Proto si Andriana „šubu“ připravila už předem a na kameru jen předvede postup. Hosté si pochutnají na žampionové polévce, kaše ke kuřeti je fialová, protože fialové byly brambory. Dezert bude jarní. A to pořádně. Je to doslova jarní kytička, jen ochutnat… Mladá hostitelka si z ničeho velkou hlavu nedělá. Nestíhá? Nevadí. Hlavně se chce pobavit a na její výtvory je hezký pohled. Studentce Andrianě se ve vinohradském bytě plném obrázků všechno nepovede na sto procent, ale ukrajinskou kuchyni hosté ochutnají a během zábavy si mohou něco sami namalovat. A Ondra se začíná pomalu odkopávat…

 

Středa: Petra (30) vsadila na steaky a dobrou náladu u stolu. A pokud má někdo pocit, že ten byt už někdy viděl, má pravdu…

Petra Halouzková
Autor: archiv TV Prima Petra Halouzková

Ve středu předvede, co u plotny dovede, rodačka z Moravy, konzultantka Petra, která přišla do Prahy za prací. Vystudovala účetnictví a daně, žije bez partnera a netváří se, že by jí to vadilo, doma jí dělá společnost pejsek. Zajímavé je, že Petru do pořadu přihlásila kamarádka, kterou předtím přihlásila právě Petra, a nechala ji vařit u sebe doma. Co tomu řeknou hosté, až se to dozvědí? Budou to brát jako výhodu, nebo jim to bude jedno? Každopádně tenhle byt jsme už nedávno viděli! Vařila v něm hezká Slovenka, bloggerka Nikola.

I Petra se ke svému večeru postaví čelem a s odvahou. Počasí jí přeje, proto chce prostírat na balkoně, to by mohli soupeři ocenit. A taky že ano, i když příprava hlavního chodu se steaky jí dá pořádně zabrat. Udělat steaky pro čtyři hosty, když každý chce steak jinak propečený, to není legrace. A ještě ke všemu se Honza tváří, že takhle se steaky nedělají, zítra předvede on, jak to má vypadat. A narazí Petra s kozím sýrem, který je nejen v předkrmu, ale i k hráškové polévce? U stolu se to hemží taktiky… Ondra si pochutnává, obdrží od něj Petra víc než pouhý bod?

 

Čtvrtek: Vyučený číšník Honza (34) má velké plány, míří na výhru. Je ale hráč pokeru také skvělý a vášnivý kuchař? Menu má jako z grandhotelu…

Jan Staněk
Autor: archiv TV Prima Jan Staněk

Hosté jsou zvědaví, jak si vyučený číšník poradí se stolováním a vším, co k tomu patří. Už během čtení menu je soupeřům jasné, že dneska to nebude tradiční česká kuchyně, ale moderní gastronomie na výši. Hosté se mohou těšit na krevety, steaky a cheesecake s borůvkami. Čtvrtý hostitel žije nad hospodou, kterou zrekonstruoval a poté ji prodal kolegovi. Stále mu ale občas vypomáhá jako číšník, když je nějaká větší akce. Doma má naklizeno, na hosty je připraven. Nakonec se v kuchyni pěkně zapotí, když chce, aby jeho hostina i ukázkově vypadala. Večírek však začne docela trapasem – číšníkovi s dvanáctiletou praxí vyteče šumivé víno na přípitek! Jan si rozmyslí taktizování a radši se plně soustředí na vaření.

Úkol týdne Honza, který sám chřest nemá rád, plánuje připravit ve slanince, pak ho polít máslem a zapraženou strouhankou. Hovězí vývar táhl sedm hodin a polévku s játrovými knedlíčky a se zeleninou chce teprve dokončit. To se ale úplně nepovede, protože místo knedlíčků v polévce plave knedlík jako hrom, prý dokonce podle thajského receptu! Andriana stejně nejí hovězí, vepřové ani vnitřnosti. A ochutná Petra krevety? Pořádnou uruguayskou telecí flákotu doprovodí malé pečené brambůrky. Předvede Petře Honza, jak chutná správně propečený steak? Ocení hosté kuchařovo snažení? Nebo jim bude vadit jeho sebevědomí? Udrží Jan poker face během celé večeře? Ondra hlavní chod chválí, jenže kuchař ještě neví, jak potom boduje… Venkovní zábavu s bagrem si ale všichni krásně užijí.

 

Pátek: Nejstarší hostitel důchodce Jaroslav (67) se svěří se svým trápením, večeři ale připraví bohatou

Jaroslav Paštálka
Autor: archiv TV Prima Jaroslav Paštálka

Jak se cítí poslední hostitel mezi mladými? Těm se moc líbí jeho upravená zahrádka na Proseku. „Moc šancí si nedávám, protože mám proti sobě čtyři mladé lidi, kteří jsou nevyzpytatelní,“ vidí celkem pesimisticky svoje závěrečné účinkování pan Jaroslav. Jarda pozve soupeře do domečku, kde bydlí se svou přítelkyní. Milují psy, proto by poslední hostitel věnoval část výhry na psí útulek, dům zdobí vzpomínky na čtyřnohé miláčky. Jarda je vyučený řezník, pak se dal na podnikání v potravinářství, zažil vzestupy i pád, prý mu pak moc pomohla jeho přítelkyně.

Nepřekvapí, že hostitel má rád maso, vepřová panenka je v předkrmu, steak bude opět na hlavní chod. A Jaroslav k masu rád kombinuje chutě ovoce i zeleniny. Úkol týdne je už ve druhém chodu, chřest se ale dostatečně nerozmixoval, v polévce zůstala dlouhá vlákna. Sladká tečka, tvarohová žemlovka, je sice poslední dobou docela módní moučník, tady si ale žemlovku soupeři spojili spíš se vzpomínkou na školní jídelnu. Andrianě se zdá moučník moc obyčejný, zato Ondřej rafinovaný a škodolibý. Opravdu ji chtěl schválně shodit „před národem“, když se jí marně zeptal, zda zná autora reprodukce se slunečnicemi na stěně? Že to neví? Chodí na uměleckou školu, ale o teorii a historii umění zbla netuší? Přituhuje, Andriana je z toho rozcitlivělá a také se jí dotkne poslední zábava – projížďka na invalidním vozíku není pro každého. Je to ale spíš elektrický vozík pro seniory, ostatní si z toho zase až tak nedělají. To spíš z toho hodnocení… Prozradí na konci pořadu Ondřej, jak a proč bodoval tak proklatě nízko?

 

Sledujte Prostřeno! z Prahy každý všední den a můžete to napravit! Bodujte!

Reklama
Reklama