Prostřeno! se vrací s novými díly a odstartuje speciálem s šéfkuchaři

Zdeněk Pohlreich, Václav Frič, Jaroslav Sapík, Gianfranco Coizza a Khanh Ta se postaví k plotně. Prostřeno! tentokrát začne u těch nejlepších.
Prostřeno! šéfkuchaři spolu
Prostřeno! šéfkuchaři spolu
archiv TV Prima

reklama

Místo amatérů své síly poměří ti nejlepší šéfkuchaři. I oni musí připravit čtyřchodové menu, ale dostanou i úkol týdne. Velmi speciální – připravit úplně první jídlo, které jako děti ukuchtili. Jaké tedy bylo úplně první jídlo slavných šéfkuchařů? Jinak je všechno jako obvykle, hraje se o 60 tisíc korun a hostitelskou čest k tomu.

Jako první se k plotně své restaurace Divinis postaví Zdeněk Pohlreich. Ten pro své soupeře připraví menu v italském stylu. 

  • Marinovaná telecí kýta s omáčkou z tuňáka a krutony,
  • Sardinky s citronovým confitem,
  • Mořský vlk s pórkem, cuketou a glazé z limety a zázvoru
  • Koláč ze sorrentských citronů

Menu je vyladěné do nejmenších detailů, ale konzumovat ho budou hosté s těmi nejvybranějšími jazýčky. Jak Zdeněk uspěje? A zvládne nejen uvařit, ale také prostřít stůl, dolévat pití, zkrátka být kuchařem i číšníkem v jedné osobě? Tedy tím nejlepším hostitelem? A jak se pánům šéfkuchařům bude líbit zábava? Zdeňkovi s ní pomůže jeho žena Zdenička. Pány naučí pracovat s koněm. Bude to taková krotitelská show.

Podívejte se, jakou zábavu zvolil pan Pohlreich:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Prostřeno! XXII (1) - Krocení koně

Jako druhý v pořadí do své restaurace Na Pekárně všechny pozve Václav Frič. Milovník české kuchyně sází právě na ni a pro své soupeře připraví následující menu:

  • Uzený pstruh s míchaným vajíčkem a topinkou,
  • Kulajda se zastřeným vejcem,
  • Kančí ragú se šípkovou omáčkou a mandlové krokety
  • Povidlové taštičky s ořechovým máslem a cukrem.

Jako zábavu posadí pány šéfkuchaře na motorky. Jediný, kdo si zábavu nechá ujít, je Jaroslav Sapík. Ten dá přednost vychlazené dvanáctce. A jak Václav uspěje před nekompromisními kritiky?

Václav Frič se podělil o zajímavou vychytávku, která by se vám mohla hodit. Podívejte se na videu:

Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Prostřeno! XXII (2) - Jak poznat staré vejce

Ve středu nás do tajů své kuchyně zasvětí Jaroslav Sapík. Ten se v hospodě doslova narodil a kuchařskému řemeslu se věnuje celý život. Připravoval menu pro několik prezidentů, králů, monarchů a papežů. Je nositelem řádu francouzských rytířů a řídí se mottem, že žádná kuchyně není dobrá nebo špatná, jsou jen dobří nebo špatní kuchaři. Jaroslav pro své hosty připraví

  • Husí játra foie gras s marinovanými jablíčky a jablečným pyré,
  • Kapří krém,
  • Dančí hřbet s ostružinovou omáčkou, krupicové noky, královská zelenina,
  • Lívanečky s borůvkami a šlehačkou

S obsluhou mu pomůže manželka Marcela. Jak se bude líbit zábava? Zahraje vesnická kapela, budou se opékat špekáčky a bude se střílet ze vzduchovky.

Ve čtvrtek nás do své tratorie pozve Gianfranco Coizza. Rodák ze Sardinie studoval literaturu a při škole pracoval ve vinařství. Během brigád ochutnal nejen dobré víno, ale i jídlo a cesta ke sporáku se mu začala otvírat. Do České republiky přijel kvůli Kafkově románu, a nakonec se tu zabydlel a založil rodinu. Pro své soupeře připraví menu v italštině. Podávat se bude

  • Melanzana arrosto con pomodorini e crudo di gamberi,
  • Linguine con bottarga di muggine e ricotta mustia,
  • Coda di rospo alla catalana a
  • Tiramisu con mirto e ricotta.

Kdo tohle menu rozluští? A jak se povede večer v italské tratorii? Zábava bude nezapomenutelná. Zazpívat přijdou hostitelovi kamarádi – kapela Support Lesbiens.

Poslední večeři nachystá Khanh Ta – Vietnamec, který se narodil v Krkonoších. Své soupeře pozve do restaurace Taro, kterou provozuje s bratrem. Khanhovo menu pánům pořádně zamotá hlavu. Podávat se bude

  • Nem - -slepice, thajská bazalka, kešu, yuzu
  • Banh - krevety, vepř, tom yum, hlíva
  • Ba chi - bůček, meloun, arašídy, koriandr
  • Nep cam - černá rýže, třešně, čokoláda, mučenka

Skoro nikdo neví, co to je, snad pomohou vypsané suroviny. Khanhovo menu není jednoduché na přípravu, skládá se z desítek malých krůčků, které vedou k neuvěřitelnému výsledku na talíři. Jenomže to vezme pořádnou porci času. A páteční šéfkuchař nebude stíhat. Projeví se to na bodování? A jak si hosté užijí zábavu? Bude to ukázka thajského boxu? A jak dopadne celotýdenní boj mezi šéfkuchaři? Který z nich se ukáže jako ten nejlepší? A jak to vezmou ostatní? Uznají toho nejlepšího? Anebo se snad výhra bude dělit? Napínavé to bude až do konce.

Sledujte premiérové Prostřeno! od 31. 8. v 17.50 na Primě.

SLEDUJTE PROSTŘENO! ON-LINE

reklama

reklama