Suroviny
- kuřecí maso 4 balení
- zelenina 1 balení
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- solamyl 1 lžíce
- víno 300 ml
- sójová omáčka 1 balení
- cukr 3 lžíce
- nudle 1 balení
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, které osmažíme na oleji. Maso hned posolíme, popepříme a posypeme větším množstvím Solamylu. Necháme opéct dozlatova. Pak přisypeme celé balení čínské směsi a zalijeme nálevem, který jsme si připravili z vína, sójové omáčky a cukru. Dusíme asi dvacet minut, než směs zhoustne. Pokud by se zdála řídká, můžeme ji dohustit trochou Solamylu, který si předem rozmícháme v malém množství studené vody.
2. Čínské nudle spaříme, necháme okapat a můžeme podávat. Rozmístíme je po okrajích talíře a doprostřed dáme kuřecí kung-pao.