Prostřeno!: Vydáme se hledat lásku na Moravu

Tento týden bude Prostřeno! speciální. Na Moravu se vydáme hledat lásku.
Prostřeno! XX (6) všichni
Prostřeno! XX (6) všichni
archiv TV Prima
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

U prostřeného stolu se sejdou tři ženy a dva muži nejen kvůli výhře, ale i kvůli seznámení. Proto nepřekvapí, že úkolem týdne jsou pusinky. Budou sněhové, nebo opravdové a od srdce? Oba pánové jsou mladí, ale zatímco Tomáš je takové velké dítě, o tři roky mladší Karel už ví, co od života chce a jak toho docílit. I dámy se od sebe dost liší... Kromě osamělého srdce některé soutěžící spojuje láska ke sportu i ke zvířatům, která chovají.

Lásku mohou Moraváci najít mezi sebou, nebo mezi diváky. V jídelníčcích převažuje česká kuchyně, jako příloha budou často knedlíky, dvakrát dokonce kupované. A konec korunuje dílo – sladké tečky se většinou povedou. Jak celý týden dopadne? Zažehne někdo svůj plamínek lásky? A bude to láska opětovaná? Jak dopadne boj o 60 tisíc? Kdo tento speciální týden vyhraje? Bude jeden vítěz, nebo se bude výhra dělit? Zvítězí dobré jídlo, či taktika? Sledujte Prostřeno od pondělí do pátku, vždyť deset tisíc korun může vyhrát nejen váš favorit, ale také vy!

Pondělí: Lenka (50) se nikdy nevdala a ráda by potkala parťáka pro příjemné společné chvíle

Lenka Sýkorová
Autor: archiv TV Prima Lenka Sýkorová

První a nejstarší hostitelka je svobodná a má už třicetiletou dceru. Původně prodavačka žije sama, nyní je v invalidním důchodu, má ale spoustu zájmů, jedním z nich je amatérské divadlo, její celoživotní vášeň. Hodně času také věnuje svým dvěma pejskům, a kdyby našla nějakého parťáka, který by ji bral se vším všudy, i s její láskou k ochotničení, ničemu by se nebránila. Lenka má ráda českou kuchyni a hostům nachystá takový mix moderní i tradiční kuchyně. Do té první patří předkrm, což je carpaccio z červené řepy s aromatickým sýrem z Ukrajiny. Komu nevoní kozí nebo ovčí sýr?

Aby si hosté mohli vybrat, Lenka pro ně přichystala hned dvě polévky, někdo si dá dýňovou i čočkovou a někdo si myslí, že méně by bylo více. Jde hlavně o způsob servírování, který Lenka nedotáhla k dokonalosti. Pro někoho může být ve výsledku zklamáním hlavní chod, na který se hosté těšili, což je guláš s knedlíkem, menu ale nezmiňuje, že jde o guláš na černém pivu. Lenka má ráda chilli, přesto její guláš hostům připadá spíš nedochucený, čekali něco červenějšího a tradičnějšího. Navíc jsou k jídlu kupované knedlíky. A první soutěžní večeři završí „tiramisu jinak“, jde o českou, poněkud levnější verzi oblíbeného nepečeného dezertu ve skleničkách, která hostitelce chutná. A protože jde o speciální seznamovací týden, Lenka musí říct i něco o sobě, k čemuž poslouží také její zábava – takový test pro rande naslepo, kde se hádala i barva spodního prádla.

Úterý: Osamělý sympaťák Tomáš (28) v kuchyni zaválel. Knedlík byl sice kupovaný, ale svíčková výborná a k tomu střelba ze vzduchovky

Tomáš Vltavský
Autor: archiv TV Prima Tomáš Vltavský

Druhý hostitel asi moc zkušeností s ženami nemá, poslední půlroční známost měl někdy před pěti lety a stále bydlí v domě s rodiči a se sestrou. A pořád spí ve svém malém dětském pokoji, kde se za ta léta nic nezměnilo. Tomáš by doma i dál rád zůstal a do stavení si přivedl nějaké sympatické děvče. Je to vyučený kuchař, i když se této profesi nevěnoval a nevěnuje, asi si bude s přípravou večeře vědět rady. Tomáš má rád dobré jídlo a českou kuchyni, takže třeba Hanka, která volala po nějaké lehčí a zdravější variantě, se jí v úterý určitě nedočká.

Hanka je kočka a Tomášovi se líbí, ale je mezi nimi velký věkový rozdíl a ani zájmy nemají podobné. Navíc by aktivní Hanka Tomáše pěkně proháněla. A co si pro své hosty v kuchyni, kde to hostitel dobře zná, připravil? Je to celerová a česneková pomazánka s bagetou. Kdo se bál celeru, je příjemně překvapen, protože součástí pomazánky jsou také brambory a strouhaný kabanos. Hovězí vývar s nudličkami a játrovými knedlíčky připravil hostitel podle babiččiny rady a je prý luxusní. Svíčková se šlehačkou a brusinkami se prý Tomášovi také povedla velmi povedla. Projde hostiteli, že i on podává k tak výtečné krmi kupovaný knedlík? To se v pořadu moc často nevidí… Dezert smetanové želé navozuje v Hance pocit lehkosti, ale je to pořádná porce sladkého, hotová kalorická bomba. Za zábavou se půjde střílet ven. Ze vzduchovky. Komu dá Tomáš svoje srdíčko? Osmělí se a předá ho Hance dnes, nebo až zítra?

Středa: Karel (25) sice tvrdil, že moc nevaří, ale u plotny si ví rady. Jeho večer poznamená zaseknutý výtah…

Karel Nykl
Autor: archiv TV Prima Karel Nykl

Uprostřed týdne prostírá Karel, který působí (aspoň na Hanku) jako takový frajírek, co svému vaření moc nedá, ale svůj dojem bude muset přehodnotit nejen ona. Hned před večeří se odehraje malé drama, když se v domě u Karla s hosty zasekne výtah. Bude třeba volat hasiče, nebo si šikovný Kája dokáže poradit sám?  Třetí hostitel také už docela dlouho nemá vážnější známost a chtěl by nějakou aktivní sebevědomou dívku, která by mu nebránila v jeho sportovních aktivitách, nebo by se jich účastnila s ním.

Cílevědomý moravský patriot sice nemá skoro žádné kuchařské zkušenosti, ale nic neponechá náhodě. O svém menu se důkladně poradil s babičkou a úkol týdne svěří kamarádce. A jde na to od lesa, menu napíše tak, aby toho od něj nikdo moc neočekával. Tak třeba předkrm, nazvaný pečivo s pomazánkou, je ve skutečnosti tatarák z lososa s francouzskou, doma pečenou bagetkou. „Krémová polévka“ je oblíbený hráškový krém, kam hostitel sice zapomene přidat mléko nebo smetanu, ale nikomu to zvlášť nevadí, výsledek je chutný. „Maso s těstovinou“ je taky fajn, protože masem je panenka na grilu a těstoviny jsou kvalitní široké nudle, které přijdou po knedlících vhod, s vlastnoručně vyrobeným pestem. Poslední čokoládová buchta připomíná sachr a k moučníku hostitel podává dobrou kávu. Velký trumf představuje i jeho zábava – projížďka na koloběžkách k věži, odkud je krásný výhled na celý Uničov, kde Karel žije v pěkném bytě. Bohužel z koloběžky spadne Lenka, ta to vezme naštěstí sportovně. I Hanka brala sportovně, když dostala srdíčko od Tomáše, což ji překvapí i potěší.

Čtvrtek: Život bez chlapa nebaví ani Marcelu (25), doma jí aspoň dělají společnost psi, kočka i morčata

Marcela Krčová
Autor: archiv TV Prima Marcela Krčová

Profesně má ke gastronomii blízko čtvrtá hostitelka Marcela, která v práci peče pizzu a baví ji to tak, že prý u toho už zůstane. Je stejně mladá jako Karel, ale docela by se hodila k Tomášovi, protože má ráda zvířata, dokonce i menu mají podobné. I když hosté už netouží po knedlících ani české kuchyni, dostanou aspoň možnost srovnání ohledně vývaru i svíčkové, když obojí bylo už v úterý. Hostitelka pozve návštěvu do olomouckého bytu, kde žije rok.

Při vaření z ní leje pot, je vedro, a navíc se Marcelce pár věcí úplně nepovede. Tak třeba hned první „muffin se slaninou a cibulkou posypaný sýrem“, podávaný v papírovém košíčku, nejde z papíru ven a je docela mastný. Hosté trochu tápou, jak mají předkrm konzumovat. Vývar s domácími nudlemi se musí nakonec bez Marceliných nudlí obejít, protože kuchařka nudle, které se jí od včerejška slepily, vlije za stálého míchání do záchodové mísy a do polévky pak zavaří nudle koupené. Vývar z vepřových kostí je hodně zakalený a polévka není řečeno s Karlem „žádný gastronomický zážitek“. Na dochucení svíčkové omáčky, tentokrát s domácími knedlíky, je třeba chvíli počkat. Marcela proto poprosí Tomáše, aby vyvenčil jejího psa, přičemž ho pěkně prožene Hanka, která z toho má legraci. Svíčková je trochu kyselejší než v úterý, ale moc dobrá, maso se jen rozsýpá. Na hlavní chod dobře naváže exkurze do pivovaru s ochutnávkou piva, v tamním prostoru se také podává pořádný kus výborného moučníku a každý konečně obdrží i jednu sněhovou pusinku. Dostane srdíčko Karel, který se nesmělé Marcele docela líbí?

Pátek: Kde skončí srdce atraktivní šikulky Hanky (43)? Patří jí finále a k tomu slaví narozeniny!

Hana Fritsche
Autor: archiv TV Prima Hana Fritsche

V Olomouci také bydlí poslední hostitelka Hanka, na jejíž bydlení a vaření jsou všichni zvědaví. Předpokládají, že jako dvojnásobná maminka bude i zkušená kuchařka. Jenže Hanka připouští, že ve své krásné kuchyni moc času netráví. Radši je venku nejen na své rozlehlé terase, ale hlavně v přírodě, protože miluje adrenalin, sport a všemožné aktivity, které pěstuje i se svými syny. A to je i částečné vysvětlení, proč tak atraktivní žena nemá několik let po rozchodu s otcem svých dětí dalšího partnera; ne každý muž přijme cizí děti a míní se s nimi o partnerku  dělit. Přestože hostitelka trošku nestíhá, zvládne i barevné pusinky jako úkol týdne.

Většině kolegů moc chutnají předkrmová restovaná drůbeží játra na víně s cibulkou, podávaná s rajčátkem a rukolou, která jsou prý díky obalení v mouce krásně křupavá. Sama Hanka to ale s moukou jinak nepřehání, protože drží ketodietu, ale v pátek udělá výjimku. Bez mouky se ale obejde její čočková polévka po toskánsku, kde je na rozdíl od naší čočkovky i kořenová zelenina a protlak. Do moderní kuchyně míří kachní prsíčka, dýňové pyré a glazovaná šalotka. Vykostit prsa a naporcovat dýni je trošku fuška, a ještě je třeba dodělat čokoládový fondán s vanilkovou zmrzlinou, přelitý malinovým coulis. Kluci trochu tápou ohledně posledního chodu, ale celkem si pochutnají. Od kachny čekala Marcela i Lenka asi něco jiného, klasičtějšího a jídlo je studenější, než by mělo být. Jako zábavu si Hanka připravila míchání koktejlů, Karla to moc nebaví, ale možná je to v tom už také něco taktiky, protože večeře vrcholí a finále se blíží. Co najdou hosté pod poklicemi? A najde někdo lásku?

Milí osamělí diváci, jestli se vám líbil některý z moravských soutěžících, určitě se neostýchejte a ozvěte se! Nebo alespoň hlasujte!

Dívejte se od pondělí do pátku od 17.50 na Primě a hlasujte.

SLEDUJTE PROSTŘENO ONLINE

Reklama
Reklama