Ptačí mléko

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Zsolt Bari

Ptačí mléko
Ptačí mléko

reklama

Suroviny

4vejce
1 lmléka
2sáčky vanilkového cukru
7 PLmoučkového cukru
1vanilkový pudink
olej
špetka soli

Postup

  1. Mléko nalejeme do hrnce, přidáme vanilkový cukr a přivedeme k varu. Mezitím oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme tuhý sníh, při šlehání přidáme moučkový cukr a špetku soli. Až mléko začne probublávat, stáhneme teplotu a s pomocí lžiček vytvarujeme z bílků sněhové obláčky, které uvaříme v mléku (nebo v mikrovlnné troubě). Až budou uvařené obláčky, vyndáme na talíř a necháme vystydnout.
  2. Ke žloutkům přidáme vanilkový cukr, zhruba půl sáčku vanilkového pudinku a 1 dcl mléka. Vyšleháme do pěny. Pak mléko přivedeme zpátky do bodu varu a při stálém míchání přilejeme žloutky. Sledujeme hustotu, nesmí byt ani příliš hustý ani příliš řídký. Do mističek nabereme pudinkové mléko, do toho naložíme 2–3 kousky sněhových obláčků, ozdobíme sušenkou a nastrouhanou čokoládou. Dezert podáváme vychlazený.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!