Ptáčky s domácím knedlíkem

Ptáčky z vepřového masa se světlou a hodně kyselou omáčkou (kvůli přidání kysané smetany) byly spíše zklamáním.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Jaroslava Šlechtová

Ptáčky s domácím knedlíkem
Ptáčky s domácím knedlíkem

reklama

Suroviny

5 plátkůzadního hovězího masa
plnotučná hořčice
kyselá okurka
vejce, uvařená natvrdo
slanina
párky
cibule
sádlo
hladká mouka
zakysaná smetana
sůl
pepř
Houskové knedlíky
hrubá mouka
droždí
1vejce
rohlíky, na kostičky
sůl

Postup

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, pomažeme obyčejnou hořčici, přidáme slaninu, párek, kyselou okurku, vejce, cibuli a zabalíme. Rozehřejeme sádlo a ptáčky obalíme v hladké mouce, a orestujeme. Poté přidáme cibuli a dusíme doměkka. Když jsou ptáčky hotové, vyndáme je a omáčku zahustíme zakysanou smetanou smíchanou s hladkou moukou.
  2. Houskové knedlíky: Z uvedených ingredienci vypracujeme těsto, kam nakonec přidáme na kostičky nakrájené rohlíky, a necháme je asi hodinu kynout. Poté vypracujeme šišky a knedlíky vaříme 20-25 minut ve vroucí vodě.

reklama