Ragú z kachních jater, domácí ciabatta

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Tomáš Jankovič

Ragú z kachních jater, domácí ciabatta
Ragú z kachních jater, domácí ciabatta

reklama

Suroviny

500 gkachních jater
1cibule
brusinky
portské víno
máslo
česnek
bobkový list
sůl
pepř
Ciabatta:
4hrnky hladké mouky
8 PLolivového oleje
1droždí
1,5hrnku vody
1 MLsoli

Postup

  1. V rendlíku rozpustíme tuk, orestujeme cibuli, nesmí zhnědnout, přidáme játra a restujeme. Poté přidáme portské víno, bobkový list, dochutíme a necháme vyvařit. Poté vyndáme bobkový list, přidáme brusinky a tyčovým mixerem rozmixujeme.
  2. Ciabatta: Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, olivový olej, sůl, vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme na 200 °C do zrůžovění.

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!