Ragú z kachních jater, domácí ciabatta
Doba přípravy: do 1 hodiny

Suroviny
500 g | kachních jater |
1 | cibule |
brusinky | |
portské víno | |
máslo | |
česnek | |
bobkový list | |
sůl | |
pepř |
Ciabatta: | |
---|---|
4 | hrnky hladké mouky |
8 PL | olivového oleje |
1 | droždí |
1,5 | hrnku vody |
1 ML | soli |
Postup
- V rendlíku rozpustíme tuk, orestujeme cibuli, nesmí zhnědnout, přidáme játra a restujeme. Poté přidáme portské víno, bobkový list, dochutíme a necháme vyvařit. Poté vyndáme bobkový list, přidáme brusinky a tyčovým mixerem rozmixujeme.
- Ciabatta: Do mísy nasypeme hladkou mouku, rozdrobíme droždí, olivový olej, sůl, vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Těsto rozdělíme na dva díly, roztáhneme a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme na 200 °C do zrůžovění.
Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!
Již nezobrazovat
Více informací