Rajčatová polévka

V italském duchu se nesla i rajčatová polévka, kterou kuchař nechtěl rozmixovat na úplně hladký krém, aby byla vidět textura.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Adrian Altman

Rajčatová polévka
Rajčatová polévka

Suroviny

5velkých zralých rajčat
1rajčata v plechovce (bio)
zeleninový vývar
olivový olej
cibule
česnek dle chuti
bazalka
parmezán
Reklama

Postup

Uvařte zeleninový vývar s kousky parmazánu. Na olivovém oleji osmažte najemno nakrájený česnek a cibuli. Přidejte posekaná spařená a oloupaná rajčata spolu s plechovkou rajčat a bazalkou a zalijte vývarem. Vařte doměkka a dochuťte solí a pepřem, ozdobte bazalkou a olejem. Polévku rozmixujte téměř na krém, ale jen do té míry, aby byla ještě vidět původní textura.

Reklama
Reklama