Rajčatový tataráček na bagetce

Lucie s rajčaty začala…

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Lucie Špániková

Rajčatový tataráček na bagetce
Rajčatový tataráček na bagetce

reklama

Suroviny

2bagety
jarní cibulky (bílá část)
250 gcherry rajčata
stroužek česneku
sýr na posypání
olivový olej
sůl, pepř

Postup

Rajčátka omyjeme a nakrájíme na kostičky, pokrájíme též cibulku a bazalku. Česnek rozmáčkneme nožem a nakrájíme najemno. Osolíme, nadrtíme pepř, zakápneme olivovým olejem dle chuti a vše smícháme. Necháme chvilku odpočinout v lednici a mezitím si na pánvi na olivovém oleji opečeme na plátky nakrájenou bagetku dozlatova. Podáváme na bagetce a snažíme se, aby rajčatová šťáva zůstala v misce. Posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme čerstvou bazalkou a kapkou olivového oleje.

reklama