Rajská polévka

Je nějaký rozdíl mezi rajskou a rajčatovou polévkou? I to se řešilo u stolu. Každopádně tahle polévka v italském stylu hostům přišla k chuti.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Eva Marvanová

Rajská polévka
Rajská polévka

reklama

Suroviny

rajčata v plechovce
bazalka
zázvor
sušená rajčata
parmazán
cibule
3stroužky česneku
chilli
cukr
olej
sůl

Postup

Na oleji si osmahneme cibulku, česnek, a jakmile je cibulka dozlatova, přidáme sušená rajčata spolu s rajčaty z plechovky. Přilijeme asi 200 ml vody nebo vývaru, poté přidáme malou lžičku strouhaného zázvoru. Dochutíme solí, cukrem, chilli, přidáme čerstvou bazalku. Poté vše rozmixujeme na krémové pyré. Ozdobíme strouhaným parmazánem a bazalkou.

 

reklama

Něco se chystá. Nová prima+ již brzy!