Postup přípravy
Porce masa naložíme do oleje, který ochutíme pepřovým kořením a solí
Necháme tři hodiny odležet v lednici
Důkladně opereme brambory, které nezbavujeme slupek, a necháme je na utěrce oschnout
Oschlé brambory položíme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na 150 až 170 stupňů do té doby, než začnou pukat
Do kastrolu dáme máslo, česnek, sůl a petržel, brambory vložíme do tohoto hrnce a protřepeme
Biftek zprudka opékáme zhruba 5 minut z každé strany
Hlavní chod Biftek s domácími brambory à la GABI Ingredience: 5 porcí bifteku 1000–1250 g pravé svíčkové brambory ze zahrady (domácí) 2–3 cibule česnek petržel pepřové koření máslo sůl olej postup: Porce masa naložíme do oleje, který ochutíme pepřovým kořením a solí
Necháme tři hodiny odležet v lednici
Důkladně opereme brambory, které nezbavujeme slupek, a necháme je na utěrce oschnout
Oschlé brambory položíme na pekáč a pečeme v předehřáté troubě na 150 až 170 stupňů do té doby, než začnou pukat
Do kastrolu dáme máslo, česnek, sůl a petržel, brambory vložíme do tohoto hrnce a protřepeme
Biftek zprudka opékáme zhruba 5 minut z každé strany
Hlavní chod
Biftek s domácími brambory à la GABI
Ingredience:
- 5 porcí bifteku
- 1000–1250 g pravé svíčkové
- brambory ze zahrady (domácí)
- 2–3 cibule
- česnek
- petržel
- pepřové koření
- máslo
- sůl
- olej