Boršč

Na boršč se všichni velmi těšili, ale soupeři byli nakonec zklamaní – boršč neobsahoval maso a nebyl dost silný.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Suzana Melkumyan

Prostreno! XV (15) 2.5. pol
Boršč

reklama

Suroviny

Zakysaná smetana
400 gbílé zelí
2 ksčervená řepa
3 ksstřední mrkev
Sůl
1 ksCibule
2 ksstřední brambory
100 gMáslo
Pepř
2 lžíceřajčatový protlak
hovězí vývar
petrželová nať
Bobkový list

Postup

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na másle, až je cibule dozlatova, přidáme oloupanou a nastrouhanou mrkev a řepu, promícháme a smažíme do změknutí. Poté přidáme hovězí vývar, rajčatový protlak, bobkový list, sůl, pepř a smažíme 5-10 minut. Mezitím si nadrobno nakrájíme zelí a brambory na čtvrtky, přidáme do polévky a vaříme, dokud zelí není měkké, osolíme, opepříme. Nakonec přidáme najemno nakrájenou petržel a při servírování dozdobíme zakysanou smetanou.

reklama