Brněnský řízek

Nejde o klasický smažený řízek, ale o přírodní obložený plátek s vejci, zeleninou a sýrem.

Doba přípravy: do 30 minut

Autor receptu: Jaroslava Klvačová

Prostřeno VIII (12) Brno 6.11. 2013 hl. chod
Brněnský řízek

reklama

Suroviny

5 kusůkuřecí řízky
5 plátkůtvrdý sýr
1 dávkaOlej
1 špetkasůl a pepř
náplň:
1 kusCibule
50 ganglická slanina nebo uzený špek
100 gšunka nakrájená na kousky
1 kusčervená paprika
2 lžíceHrášek
1 špetkamletá pálivá paprika
1 špetkasůl a pepř

Postup

Maso z kuřecích stehenních řízků nebo prsou osolíme, opepříme, dáme na rozehřátou pánev, maso necháme zatáhnout, přidáme trošku oleje a lehce opečeme

Na kostičky pokrájenou slaninu, šunku, kapii a hrášek trošku orestujeme a zalijeme třemi vejci

Lehce okořeníme a necháme jen mírně srazit

Na opečené plátky kuřecího masa klademe připravenou směs, přikryjeme ji plátkem sýra a pánev zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil

Takto připravené porce podáváme s opečenými brambory

Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka

Až vystydnou, můžeme je nakrájet na plátky a orestujeme na oleji na pánvi

Pokud spěcháme, můžeme také předvařené brambory pokapat olejem a nechat opéct na plechu v rozpálené troubě

Hlavní chod:
Brněnský řízek, opékané brambory

reklama