Brněnský řízek
Nejde o klasický smažený řízek, ale o přírodní obložený plátek s vejci, zeleninou a sýrem.
Doba přípravy: do 30 minut

Suroviny
5 kusů | kuřecí řízky |
5 plátků | tvrdý sýr |
1 dávka | Olej |
1 špetka | sůl a pepř |
náplň: | |
---|---|
1 kus | Cibule |
50 g | anglická slanina nebo uzený špek |
100 g | šunka nakrájená na kousky |
1 kus | červená paprika |
2 lžíce | Hrášek |
1 špetka | mletá pálivá paprika |
1 špetka | sůl a pepř |
Postup
Maso z kuřecích stehenních řízků nebo prsou osolíme, opepříme, dáme na rozehřátou pánev, maso necháme zatáhnout, přidáme trošku oleje a lehce opečeme
Na kostičky pokrájenou slaninu, šunku, kapii a hrášek trošku orestujeme a zalijeme třemi vejci
Lehce okořeníme a necháme jen mírně srazit
Na opečené plátky kuřecího masa klademe připravenou směs, přikryjeme ji plátkem sýra a pánev zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil
Takto připravené porce podáváme s opečenými brambory
Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka
Až vystydnou, můžeme je nakrájet na plátky a orestujeme na oleji na pánvi
Pokud spěcháme, můžeme také předvařené brambory pokapat olejem a nechat opéct na plechu v rozpálené troubě
Hlavní chod:
Brněnský řízek, opékané brambory