Brownies

Brownies, to je vlastně čokoláda, která díky několikeré změně skupenství získala nový rozměr.

Doba přípravy: do 1 hodiny

Autor receptu: Kamil Jan Svoboda

Prostreno! XV (14) 28.4. dez
Brownies

Suroviny

180 gMáslo
50 gBílá čokoláda
200 gčokoláda na vaření
50 gmléčná čokoláda
3 ksVejce
180 ghnedý cukr
80 ghladká mouka
40 gkvalitní kakao
Reklama

Postup

Máslo a nalámanou čokoládu na vaření rozpustíme v misce ve vodní lázni. Rozpuštěnou směs sejmeme z ohně a necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Mléčnou a bílou čokoládu nasekáme na drobné kousky. Troubu zapneme na 180 stupňů. Dno pekáčku vyložíme pečicím papírem. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, lehce vmícháme čokoládovou směs, prosátou mouku, kakao a nakonec oba druhy nasekané čokolády. Těsto dáme do formy a stěrkou uhladíme, aby mělo všude stejnou výšku. Pečeme na středním roštu 25 – 30 minut. Hotový dezert se odtahuje od stěn formy a jeho povrch připomíná lesklý papír. Moučník necháme v nádobě až do úplného vychladnutí! Pak dezert nakrájíme na čtverečky a ty na trojúhelníky (popřípadě vykrojíme kolečka).

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama